Slovenija
3582 ogledov

Razkol v Desus: Grozijo si s tožbami

Poslanci DeSUS Državni zbor/Sušnik Matija
Predsednik stranke Desus Ljubo Jasnič pravi, da med stranko in poslanci Desus ni komunikacije.

Predsednik stranke Desus Ljubo Jasnič priložnost za povezovanje pred prihajajočimi volitvami išče s tistimi, "ki bodo branili javno blagajno. Kar se tiče političnih strank, imam mandat, da se lahko pogovarjam z vsemi, najprej s tistimi, ki so sorodni po programu," je v oddaji Studio City na TV Slovenija povedal Jasnič. 

Razmere v Desus so vse prej kot rožnate. "Stranka se je odločila da gre svojo pot, s poslanci smo se razšli. Komunikacije med nami in poslanci ni," je dejal in pojasnil, da je vodja poslanske skupine trenutno na bolniškem dopustu in da bi mogoče poslanska skupina "ravnala kaj bolj razumno, kot deluje," če bi bil tudi Jurša prisoten.

Robert Polnar, predsednik odbora za finance Slovenija Poslanec stranki povzroča hude težave

Prek odvetnice je dobil obvestilo, da ne sme govoriti o tem, kaj poslanca počneta. "Šlo je celo tako daleč, da so mi hoteli preprečiti, da bi javno govoril o naših odnosih oz. o tistih stvareh, ki bi jih poslanci morali narediti, pa jih ne naredijo. Grozijo mi tudi s tožbami in zaporno ter denarno kaznijo, ampak jaz sem predsednik Desusa. Jaz b

om svoje člane obveščal o tem, kaj se dogaja," je dejal Jasnič. Meni, da je njegova naloga, da članstvu pove, kakšna je situacija in kako iz nje priti.

Ivan Hršak Slovenija V DeSUS javno perejo zelo umazano perilo

Kaj je v zadnjih letih pripeljalo do takega razkroja, Jasnič iz dosedanjih pogovor ni razbral. Težko pa verjame, da bi lahko poslanci na prihajajočih volitvah kandidirali na listi stranke Desus. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • Plavi-mil 12:46 07.december 2021.

    Tale Jasnič še ni dojel , da UDBE in ORTO komunizma ni več, je pa demokracija, pa če hoče ali ne.

  • leonardo 08:26 07.december 2021.

    Nekaj pa mi nikakor ne gre v glavo. Ko Janša dirigira celotni vladi in reče NE je to treeba spoštovati sicer kršijo koalicijsko pogodbo. Ko svet stranke reče NE, pa poslanci lahko glasujejo po lastni vesti! Torej janševi poslanci in ...prikaži večn vladniki nimajo vesti?Sicer pa tako vemo, da vesti v parlamentu in vladi nima nihče!

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 08:25 07.december 2021.

    Dragi administrator...Brisali ste mi zapis v katerem navajam osebo ki je pešačila v Titove Jajce. Ker je navedba pravilna in ni žaljiva ste kršili 39.člen ustave o svobodi govora in in izražanja..Prosim, da se v bodoče v izogib nesporazumom, ki ...prikaži več bi jih morali reševati tisti, ki so za to pristojni, takšnih prenagljenih postopkov izogibate, hvala..

Sorodne novice