Slovenija
2602 ogledov

Pred nami je zelo vroča sobota. To so cene, po katerih se lahko vržete v vodo!

Kopanje v bazenu
1/6
Enodnevno kopanje v bazenu bo štiričlansko družino stalo med deset in 60 evrov.

Mnoga letna kopališča so že odprla svoja vrata, večina pa jih bo vsaj do začetka šolskih počitnic. Največje ljubljansko kopališče Laguna mestna plaža bo kopalce prvič sprejelo danes in bo odprto vse do prvega septembra, Kodeljevo se odpira 21. junija, medtem ko je kopanje na kopališčuj Kolezija mogoče že od 1. junija.

Laguna mestna plaža sodi med dražja kopališča - celodnevno kopanje v soboto ali nedeljo bo družino stalo kar 56 evrov. Cenejše je kopanje za imetnike kartice Klub Laguna, a je potrebno zanjo na osebo odšteti deset evrov, poleg tega imajo otroci do višine enega metra prost vstop.

Družinske karte navadno cenejše

Večina kopališč ponuja cenejše kopanje z družinsko karto. Na kopališču Kolezija, kjer stane celodnevna karta za odraslega 11, za otroke do 14 leta, dijake in študente pa devet evrov, boste za družinsko vstopnico, ki bo veljala za pet oseb odšteli 35 evrov. 

Na kopališču Kodeljevo se bo en dan za vikend družina do pet oseb lahko kopala za 35 evrov, za 50 odstotkov pa bodo cenejše vse vstopnice v ponedeljek. Takrat se bo cela družina v bazenu lahko namakala le za deset evrov. Med cenejša letna koplišča denimo sodi Gorenjska plaža v Tržiču, kjer se cela družina za vikend lahko kopa že za 13 evrov. Deset evrov bo enodnevno kopanje družino stalo v Domžalah.

S polpenzionom do dvodnevnega kopanja

Seveda je treba upoštevati, da se kopališča med sabo razlikujejo tudi po tem, kaj vse vam za ceno nudijo. V tem oziru so termalna kopališča praviloma dražja od mestnih bazenov in vas bodo stala tudi okoli 60 evrov. Takšno ceno bo štiričlanska družina za en dan kopanja za vikend morala odšteti denimo v Tremah Čatež, Vodnem parku Bohinj in Aquaparku Žusterna.

Nevihtni oblaki Napoved Slovenija V soboto čez 35 stopinj, kakšno bo vreme prihodnji teden?

Če se odločite za kopanje v termah, se splača preveriti akcijske ponudbe z nočitvami. Včasih vas bo bivanje s hrano in kopanjem prišlo ceneje, kot če se odločite le za kopanje. Terme Čatež ponujajo nočitev s polpenzionom za 54 evrov na osebo na dan, kar vključuje dva dneva kopanja, medtem medtem ko znaša celodnevno kopanje za eno odraslo osebo 17 evrov. 

Ceneje od 40 evrov se bo štiričlanska družina lahko za vikend kopala v Termah Banovci (30 evrov), Lendava (26 evrov), Radenci (32 evrov), Biotermah Mala nedelja (35,4 evra) in v Šmarjeških toplicah (38 evrov).

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.