Slovenija
541 ogledov

Postavili so radarje, kar je sledilo v naslednjih 24 urah, šokira

Prebarvan radar v Domžalah Občina Domžale
Neverjetna zgodba iz Domžal: del lokalnega prebivalstva se očitno s postavljenimi novimi radarji ni strinjal in radarje že po prvem dnevu delovanja prebarval s črnim razpršilom.

Domžalska občina je 9. oktobra sporočila, da so na območju občine začeli delovati stacionarni radarji, kar je sledilo v naslednjih 24 urah, pa šokira. "Slab dan po vzpostavitvi stacionarnih merilnikov hitrosti so nekateri vznemirjeni posamezniki že poškodovali infrastrukturo na več lokacijah, na katerih bo policija izvajala poostren nadzor," so zapisali na družbenih profilih Občine Domžale. Kot je razvidno s fotografij, so vandali radarje posprejali s črnim razpršilom/barvo. 

"Glede na to, da so merilniki hitrosti namenjeni zagotavljanju večje varnosti vseh udeležencev v prometu, se zahvaljujemo tistim voznikom, ki še naprej spoštujejo omejitev hitrosti. Ostale pa pozivamo, da tudi oni prispevajo k večji varnosti v prometu in zmanjšajo hitrost, saj je 115 km/h, kot je bilo izmerjeno v enem od šolskih okolišev, občutno prevelika hitrost in tudi zelo nevarna. Sodelujmo skupaj v prizadevanjih za večjo varnost vseh," so še podčrtali na domžalski občini. Fotografije vandaliziranih radarjev si lahko pogledate spodaj na vdelani povezavi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.