Slovenija
26 ogledov

Poreč: s strehe reševali Slovenca

Žurnal24 main
V Poreču so morali s strehe restavracije rešiti 14-letnega Slovenca, ki se je povzpel na streho, ta pa je nato pod njim počila. 14-letnik je obvisel v zraku, pet metrov nad tlemi.

Oče je 14-letnika, ki ima Downov sindrom, pustil spati v avtu pred recepcijo naselja Bellevue v Poreču, s 16-letno hčerko pa je odšel poizvedovat, ali imajo kakšen prost apartma.

Fant se je prebudil, odklenil avtomobil in odšel na izlet, kot sam pravi. Povzpel se je na vrh hotela Rubin, kjer je na vrhu strehe restavracije zagledal luknjo. Gre v bistvu za prazen prostor med betonskim stropom in ploščami, ki so položene nekoliko nižje.

"Želel sem videti, kaj je v luknji. Splezal sem vanjo in se plazil. Bilo je zelo vroče in temno. Strah me je bilo, vendar nisem jokal. Naenkrat je nekaj počilo; noge so mi obvisele, z rokami pa sem se oprijemal strehe," za 24sata pripoveduje 14-letnik.

Na srečo ga je le nekaj minut kasneje rešil zaposleni v hotelu Marko Licardo, ki pa mu je vodstvo hotela prepovedalo govoriti o dogodku. Fant je dobil le nekaj prask, dobra novica pa je, da se je oče naučil, da ga ne bo več puščal samega v avtu: "Verjemite mi, da ga nikoli več ne bom pustil samega v avtu." Ko je namreč prišel nazaj do avta in ugotovil, da sina ni, sta s hčerko sprožila iskalno akcijo in šele po slabi uri je izvedel, da je sin zdrav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.