Slovenija
2857 ogledov

Ponoči ponekod tudi 20 centimetrov snega

sneg višina
V zadnjih dvanajstih urah se je snežna odeja po državi zvišala.

Višina snežne odeje se bo v prihodnjih urah še zvišala, saj bo sneženje zajelo večji del države, najmočnejše bo v jugovzhodni Sloveniji. Po napovedih vremenoslovcev naj bi zapadlo še do 35 centimetrov snega. Sneg tudi to jutro povzroča težave v prometu. 

Agencija RS za okolje je objavila sveže podatke o novi višini snežne odeje. V zadnjih 12 urah se je ta najbolj zvišala na Vojskem, kjer ga je zapadlo 20 centimetrov. Le centimeter manj so ga namerili v Zadlogu. Sedemnajst centimetrov novega snega je v Idriji, v Celju pa 15 centimetrov. Več kot 10 centimetrov svežega snega je zapadlo tudi v Kranju, Postojni, Osilnici, Črnomlju, Velikih Laščah, na Babnem Polju in Voglu. 

Sneg na ljubljanskih ulicah. Napovedi Slovenija V teh krajih bo do sobote zapadlo največ snega

višina snežne odeje | Avtor: Arso Arso

Snežilo bo danes še ves dan. Padavine bodo ponoči oslabele in povečini ponehale. Predvsem na jugu in vzhodu bo jutri sprva občasno še rahlo snežilo. Na Primorskem in severozahodu se bo čez dan delno zjasnilo. Težave bo povzročala tudi burja. Najmočnejši sunki bodo presegali hitrosti 100 kilometrov na uro. Burja bo slabela šele v nedeljo. 

V prvi polovici prihodnjega tedna nas čaka suho in zelo mrzlo vreme. Temperature se namreč tudi čez dan ne bodo dvignile nad ledišče. Ob jasnih jutrih se lahko zjutraj temperature spustijo tudi pod -15 stopinj Celzija. 

V četrtek se bo iz zahoda približalo novo ciklonsko območje, ki bo vplivalo na vreme pri nas do konca tedna. Verjetnost za padavine se bo povečala. 

Mraz po Evropi Slovenija Pozor, ponavlja se leto 2005!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.