Slovenija
0 ogledov

Policisti stavke ne izključujejo

policija Saša Despot
Ustanovljena Zveza Feniks, ki združuje uniformirane poklice. Petrovič: če bo vlada izpolnila to, kar je napovedala v včerajšnjih grožnjah, je stavka policistov neizbežna.
Ne moremo več popuščati, glede na to, da se v drugem delu javnega sektorja ne varčuje in zaposluje. Na policiji ne moremo več varčevati.
Zoran Petrovič o včerajšnjih napovedih ministra Svetlika

Sindikati policistov, carinikov in vojakov so se združili v Zvezo Feniks. "Zaposleni v uniformiranih poklicih, nezadovoljni zaradi neurejenega statusa, so se povezali," je povedal Zoran Petrovič, predsednik Sindikata policistov Slovenije. "Gre za bistveno resnejši pristop in uveljavitev skupnih interesov, ki jih imajo ti poklici," je dejal in dodal, da se takšno povezovanje v luči včerajšnjih izjav s strani vlade o novem poseganju v plače državne uprave kaže kot še bolj potrebno.

Za omejitve zahtevajo nadomestila
Nezadovoljni so z izvajanjem stavkovnega sporazuma, ki ga je vlada z njihovimi sindikati podpisala oktobra lani. "Še vedno ni rešeno vprašanje naših poklicev," je poudaril Petrovič. "Policisti, cariniki in vojaki ne moremo biti člani političnih strank, a za to ne dobivamo nobenega nadomestila, poleg tega veljajo zanje še druge ostre prepovedi," je pojasnil. "Policist za svoje preživetje poleg svojega dela ne sme početi nič drugega, celo po prenehanju delovnega razmerja še štiri leta ne morejo opravljati detektivske dejavnosti."

Glede včerajšnjih napovedi ministra za delo Ivana Svetlika o zategovanju pasu v javnem sektorju Petrovič ocenjuje, da gre za obliko pritiska in manever vlade. "Če bi bile napovedi uresničene, tega v sindikatu policistov ne bomo sprejeli in bomo napovedali in izvedli stavko," je bil jasen. "Tukaj nimamo več kaj popuščati, saj smo dovolj popuščali lani jeseni." Pokojninske reforme v obliki, kot je bila predstavljena, ne podpirajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.