Slovenija
31 ogledov

Policisti novega dodatka ne bodo dobili

policist Boštjan Tacol
Pomanjkanje denarja in val novih zahtev po višjih dodatkih so vzrok, da policisti ne bodo dobili dodatkov, ki jih predvidevata konec junija na vladi sprejeta zakona o delovanju, organiziranosti in delu policije.

Generalna sekretarka vlade Helena Kamnar namreč napoveduje znižanje dodatka na stalnost z 0,5 na 0,33 odstotka in ponovno preučitev dodatka za delo prekrškovnega organa, je poročal Radio Slovenija.

"Nedvoumno bo treba dodatek za stalnost spraviti na raven tistega, kar velja za vse druge primerljive poklice. To se pravi, ne 0,5 odstotka, ampak 0,33," je dejala Kamnarjeva.

Glede novega dodatka za delo prekrškovnega organa, do katerega bi bili upravičeni le policisti, pa bo vlada preučila, kdo vodi prekrškovne postopke.

Če ti za zaposlene pomenijo dodatno delo, potem bi, kot poroča Radio Slovenija, bili posamezni poklici do njega upravičeni.

Problem je denar

Kamnarjeva dodaja, da bi se, če bi bilo do dodatka upravičenih veliko uslužbencev, lahko zataknilo pri denarju. Tako bi se moralo vzpostaviti stanje, kakršno je bilo pred tem zakonom, "saj v tem trenutku tega dodatka preprosto ne more biti, ker ni denarja".

Najverjetnejši scenarij je tako črtanje tega dodatka, poroča radio.  To pa bi se lahko zgodilo v začetku septembra. Kamnarjeva ob tem ugotavlja, da se je sprožil val po novih in višjih dodatkih. "To se zgodi takrat, ko so osnovne plače prenizke," je razložila generalna sekretarka vlade.

Rešitev bi tako bila takojšnja odprava vseh anomalij in vzpostavitev ustreznih razmerij.

Komentarjev 9
  • privat 20:20 24.julij 2011.

    maj ja kot da nekaj pomeni Slovenija za al kajdo??? Ja domači terorizem pa je nekaj drugega ali delovsko maščevanje kot ga jaz imenujem.

  • graff 13:57 23.julij 2011.

    Se nad Slovenijo že zbirajo temni oblaki; iz citata:Pred terorizmom ni varna nobena država "Skrajneži katerekoli vrste, tudi tisti, ki se 'profesionalno' ukvarjajo s terorizmom, kot je Al Kaida, bodo iskali tudi cilje, ki so po njihovem lažje ...prikaži več dosegljivi in enako odmevni," je za zurnal24 povedal Pogorevc. Izvzeta ni niti Slovenija.

  • vragecbilly 09:08 23.julij 2011.

    In ti ne sodi drugih po sebi.