Slovenija
6379 ogledov

Poklukar s posebnim pozivom izvajalcem testiranja

Vlada RS Janez Poklukar Vlada RS
Minister za zdravje Janez Poklukar je zaradi pojava nove različice omikron na izvajalce testiranja naslovil poseben poziv.

Od pojava različice omikron v državah južne Afrike države po svetu sprejemajo različne ukrepe. Slovenija in ostale članice EU so omejile potovanja iz sedmih držav, in sicer Bocvane, Esvatinija, Lesota, Mozambika, Namibije, Južne Afrike in Zimbabveja. 

Cepljenje Zdravje Prihaja omikron: je tretji odmerek smiseln?

Minister za zdravje Janez Poklukar je na izvajalce testiranja danes naslovil poseben poziv. "Z namenom učinkovitega sekvenciranjem genoma virusa SARS-CoV-2 in posledično ustreznega nadzora okužb v Sloveniji pozivamo, da vse osebe, ki jim je bila odrejena karantena na domu zaradi prihoda iz navedenih držav ali območij testirate s PCR metodo. Prav tako vse njihove vzorce posebej označite, da bo razvidno, da gre za vzorce oseb, ki prihaja iz držav Južne Afrike, saj obstaja večje tveganje, da imajo le-te novo različico koronavirusa omrikron," je zapisal v posebnem obvestilo. 

Mateja Logar, infektologinja Slovenija Slovenija Evropa zaradi omikrona zaostruje ukrepe. Jih bo tudi Slovenija? To pravi Logarjeva!

Vlada je že pred dnevi sprejela odločitev, da morajo vse osebe, ki imajo prebivališče na območjih, kjer je bila ugotovljena prisotnost različice omikron, ki so se v zadnjih 14 dneh pred vstopom v Slovenijo zadrževale na teh območjih ali ki prihajajo iz teh držav ali območij, v desetdnevno karanteno, ki je ni mogoče predčasno prekiniti. Vse osebe, ki prihajajo iz teh držav ali območij, se morajo testirati s PCR metodo, in sicer na dan prihoda v Slovenijo oziroma nulti dan ter v nadaljevanju 5. in 10. dan. 

cepivo Pfizer BioNTech Zdravje Ne izgubljajo časa, začeli s prilagajanjem cepiva

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Brittany_Edwards 15:14 01.december 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice