Slovenija
2195 ogledov

Pojasnila glavnega tajnika SD glede SMS-a z dopusta v Aziji

SMS sporočilo Profimedia
Kako pojasnjuje poslano sporočilo, da je potrebno posel speljati "še ta teden".

Kot je znano, vpletenost v nakup domnevno preplačane stavbe na Litijski cesti v Ljubljani, ki pretresa slovenski politični parket, ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan javno očita generalnemu sekretarju stranke SD Klemnu Žibertu.

Danes je v javnosti zaokrožila vsebina SMS-sporočila Žiberta glede nakupa stavbe, ki ga je decembra lani poslal šefu ministričinega kabineta Žigi Čepetu, v njem pa med drugim zapisal, da gre za zadevo, ki jo morajo nujno izpeljati, saj rešuje perečo problematiko pomanjkanja prostora za sodišče, da je nakup zelo ugoden in da je treba zadevo izpeljati "še ta teden".

Ne zdi se mu nič spornega

Žibert je za POP TV pojasnil, da takšne komunikacije ne smatra za neobičajno, saj med ministri in generalnimi sekretarji poteka redna komunikacija o izpolnjevanju koalicijskih prioritet. 

"Dotični SMS sem poslal, ko sem bil s strani ministrstva za pravosodje zaprošen za pomoč in informiran, da med slednjim ter ministrstvom za finance poteka redna komunikacija o nakupu stavbe, za katero je postopek vodilo ministrstvo za pravosodje," je zapisal.

Prepričan, da ne gre za vpletanje v postopke

Žibert pravi, da se je vključil šele po tistem, ko je finančno ministrstvo sporočilo, da so sredstva na voljo le še do konca leta 2023. "Kot sem bil seznanjen s strani ministrstva za pravosodje, je bil ta nakup glede na ostale ponudbe zelo ugoden in sem ga kot takega opredelil tudi v svojem SMS. Prepričan sem, da pri tem ne gre za nikakršno aktivno vpletanje v postopke, o končnih odločitvah o posamičnih projektih ministrstev pa ne odločamo generalni sekretarji," je še dodal za POP TV.

Do odločitve v treh tednih

Ministrica z možnostjo nakupa sodne stavbe na Litijski seznanjena šele 5. decembra v okviru sestanka na ministrstvu za finance, ne glede na to, da so strokovne službe že od avgusta pripravljale vso dokumentacijo za nakup nepremičnine.

Sklep o potrditvi investicije je bil podpisan 22. decembra. Pet dni kasneje, 27. decembra, je bila odločitev o nakupu sprejeta na vladi, dan zatem je pogodbo o nakupu podpisala ministrica.

Novice: Dominika Švarc Pipan | Avtor: Saša Despot predstavitev kandidata za ministra Saša Despot

Dominika Švarc Pipan Komentar Slovenija Zli fantje in zlorabljena Dominika Dominika Švarc Pipan Slovenija Ta SMS naj bi potopil sekretarja SD, Golob: Soočenje je bilo zoprno

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • janez522 02:13 02.februar 2024.

    Ce bi uspelo predsedniku vlade zaustavit strankarsko diktaturo katere namen je strankarska klepomanija davkoplačevalskega denarjabi državljani mnogo bolje živeli in imeli lepšo prihodnost.

  • janez522 02:12 02.februar 2024.

    Ce bi uspelo predsedniku vlade zaustavit strankarsko diktaturo katere namen je strankarska klepomanija davkoplačevalskega denarja,bi državljani mnogo bolje živeli in imeli lepšo prihodnost.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:52 01.februar 2024.

    K pr norcih tale naša politična scena, pa ni važn a so levi al so desni, čeprav so ta levi vseen tavženkrat bolša opcija.