Slovenija
5194 ogledov

Pes napadel 10-letno deklico pred zdravstvenim domom, lastnica odšla

Napad psa
Pred Zdravstvenim domom v Kranju pes napadel otroka, policija išče priče.

Kranjski policisti so potrdili, da so bili obveščeni o dogodku, ki se je zgodil tega dne okoli 18.10, na semaforiziranem križišču Oldhamske in Bleiweisove ceste v Kranju. V zapisu na Facebooku je navedeno, da je pes napadel 10-letnico, ki je prečkala prehod za pešce.

Lastnica psa otroku ni pomagala?

"Lastnica je s psom stala ob semaforju nasproti Zdravstvenega doma. Psa je imela na povodcu, stal je med njenimi nogami. Ob srečanju je pes skočil in ugriznil otroka v obraz. Lastnica je samo pogledala otroka in rekla, da je vse v redu in odšla v smeri avtobusne postaje. Otrok je šel naprej brez pomoči in kasneje ugotovil, da krvavi in poklical skrbnike, ki so ga nato odpeljali na Urgenco." 10-letnica je utrpela lažje poškodbe.

Policija: Udeleženka in skrbnica psa sta se pogovarjali

Iz policije pa so sporočajo, da sta se udeleženka in skrbnica s psom po dogodku na kraju pogovarjali in nato kraj zapustili. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin. V primeru ugotovljenih elementov prekrška ali uradno pregonljivega kaznivega dejanja bodo tudi ustrezno ukrepali.

Skrbnico s psom, ki je bila včeraj udeležena v tem dogodku pozivajo, da se oglasi ali pokliče na Policijsko postajo Kranj, tel. 04/233 64 00 ali na interventno številko policije 113. Prav tako prosijo morebitne priče, ki bi karkoli vedele povedati o tem dogodku, da pokličejo na enega izmed zgornjih kontaktov in podajo koristne informacije. 

*Fotografija je simbolna

Komentarjev 4
  • Kmodri_ 16:16 22.oktober 2024.

    A prva fotka prikazuje besnega lu? Samo vprašam...

  • Avatar NickMason
    NickMason 15:50 22.oktober 2024.

    Včasih pes zavoha mačko ali drugo žival,ki se je morda prej igrala,pa lahko pes znori in nobenemu nič jasno zakaj,ker je pes je to normalno,normalen ni človek ,ki psa pripelje v mestno središče oz. domov.Pes ni za v mesto in pika.

  • atamama 15:23 22.oktober 2024.

    Pregon odvisen od pedigreja lastnika, hov hov press iz Rožne doline.