Slovenija
21 ogledov

Oven predmet tožilske preiskave

Bojan Požar opozarja na obsodbe novinarjev v Sloveniji. Žurnal24 main
Saga o Edvardu Ovnu in Bojanu Požarju, ki ga je sodišče spoznalo krivega za razžalitev Ovna, nato pa je bila sodba razveljavljena, se nadaljuje. Oba protagonista vztrajata pri svojem.

Na sredini obravnavi poravnava med Bojanom Požarjem in Edvardom Ovnom ni uspela. Po tistem, ko je višje sodišče razveljavilo sodbo v zasebni tožbi nekdanjega direktorja stanovanjskega sklada Ovna zoper Požarja, se je sojenje začelo znova. Spomnimo, da si je Požar zaradi razžalitve v članku z naslovom Oj, Edo, joj!, objavljenim v Slovenskih novicah 11. februarja 2004, prislužil pogojno zaporno kazen treh mesecev za dobo enega leta, a je ta zdaj razveljavljena. Višje sodišče je namreč ocenilo, da ni pravilno ugotovljeno, ali je bil zaničevalni namen pisanja novinarja podan in ali so zanj navedeni jasni in konkretni razlogi.

Vsak na svojem bregu
Sodnica je v sredo še enkrat zaslišala tako Požarja kot zasebnega tožilca Ovna, vsak pa je vztrajal pri že izrečenem. "Dva meseca po tistem, torej maja 2006, ko je bila izrečena sodba, je Barbara Brezigar v Magu potrdila, da je Oven glede svoje dejavnosti direktorja stanovanjskega sklada predmet tožilske preiskave," je v svojem zagovoru povedal Požar in dodal, da je zapisan članek vseboval dva sklopa. V enem je bilo raziskovalno novinarstvo, drugi del pa je tvoril njegov komentar: "Po subjektivni strani se ne čutim krivega, saj ga nisem imel namena razžaliti."

Čakajo na kazenski spis
"Tako avtoritativno napisane trditve so zame žaljive," odgovarja Oven, ki je povedal, da je Durs pregledal vse njegove finance od leta 2002 do 2006 in niso našli nobenih nepravilnosti. Obravnava se bo nadaljevala 8. aprila, ko bo sodišče pridobilo spis zoper osumljenega Ovna zaradi sosledja dogodkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.