Slovenija
4793 ogledov

Ostro nad Goloba: "Ostržek je amater v primerjavi z vami!"

Robert Golob v Državnem zboru Državni zbor / Matija Sušnik
Goloba je oklical za lažnivca in si prislužil opomin.

Na današnji seji Državnega zbora je predsednik vlade Robert Golob odgovarjal na poslanska vprašanja. Poslanci opozicije nad delom vlade niso navdušeni, nekateri so mu očitali, da laže in zavaja. 

Žan Mahnič, poslanec največje opozicijske stranke SDS, je Golobu očital, da smo namesto obljubljene plačne reforme dobili le posamezne popravke. "Javni sektor je tako z vaše strani talec številnih laži in manipulacij, pa naj gre za področje zdravstva, policije, digitalne preobrazbe gasilcev, ki spadajo pod sistem zaščite in reševanja, in nenazadnje tudi delovanja parlamenta," je dejal in dodal, da gasilci do danes še niso prejeli sredstev. 

Mahnič je izpostavil tudi Golobovo vmešavanje v delo policije ter kazensko ovadbo, ki je temu sledila, pa domnevno zavajanje glede t. i. super računalnika, manever z imenovanjem evropske komisarke ...

"V teh turbulentnih časih potrebujemo predsednika vlade, ki mu državljani lahko zaupamo, ki govori resnico in se v lažeh ne izgovarja na slabo znanje dvojine. Zato me zanima, kdaj bomo dobili takšnega predsednika vlade in kdaj boste nehali z lažmi, zavajanji in manipulacijami?," je vprašal Goloba.

Žan Mahnič | Avtor: Državni zbor / Matija Sušnik Državni zbor / Matija Sušnik

Golob: Nič od tega, kar poslušamo z desne, nima povezave z realnim življenjem

Golob pa je v odgovoru izpostavil, da je Slovenija država, na katero smo lahko vsi ponosni. "Prejšnji teden je bila pri nas na obisku predsednica Evropske centralne banke Christine Lagarde. Ona je javno, v treh dneh, ko je bila pri nas, večkrat povedala, da je Slovenija lahko vzor vsem v Evropi," je dejal.

Poleg tega je bil Golob ta teden gost v Beli hiši: "Predsednik Združenih držav Amerike, največje države, najmočnejše države na svetu, je cel teden hvalil Slovenijo in se ji zahvaljeval za pomoč na celi svetovni sceni. Celemu svetu je želel povedati, da je hvaležen Sloveniji. Slovenija je lahko ponosna, da take besede prihajajo iz ust predsednika Združenih držav."

Po Golobovem mnenju "nič od tega, kar poslušamo z desne, nima nobene povezave z realnim življenjem".

"Tako da moj odgovor na to vprašanje je, Slovenija bo imela tega predsednika Vlade še kar dosti časa in dajte se na to navaditi."

Zatrdil je, da je plačna reforma v nasprotju z Mahničevimi besedami izvedena in se bodo odpravila nesorazmerja v javnem sektorju, kar bo privabilo tudi mlade strokovnjake, ki bodo želeli vstopiti v javni sektor. 

Zakaj Golob ne podpira Vasleta?

Mahnič je zahteval še dopolnitev odgovora. Zanimalo ga je, zakaj Golob - če Sloveniji kaže tako dobro - za guvernerja Banke Slovenije ne podpira aktualnega šefa Boštjana Vasleta, ki je po Mahničevem mnenju "eden od zaslužnih za takšno stanje". Poleg tega je po njegovem mnenju Golobov obisk Bele hiše brezpredmeten, saj se Joe Biden poslavlja - povabilo naj bi bilo predvsem zahvala zaradi prijetih ruskih vohunov

Robert Golob v Državnem zboru | Avtor: Državni zbor / Matija Sušnik Državni zbor / Matija Sušnik

"Gospod premier, moje vprašanje je bilo točno takšno, kot je bilo napovedano stanje v javnem sektorju, digitalna preobrazba, zdravstvo, policija, gasilci oziroma zaščita in reševanje, vse to je del javnega sektorja in moje vprašanje se je nanašalo na konkretne vaše izmišljotine oziroma laži, ki ste jih v povezavi s tem izrekli in niti enkrat niste zanikali nobene od teh. So pa vse to vaše javne izjave in kot lažnive označene s strani medijev, ki so vam, gospod premier, sicer naklonjeni," je dodal poslanec SDS in pozval Goloba, naj začne govoriti resnico. 

Golob se na dopolnitev vprašanja ni odzval. "Kdor molči, stotim odgovori. Se pravi, bo dnevno v kamere lagal še naprej. Tega smo navajeni. Zdaj, Ostržek je amater v primerjavi z vami, gospod premier," je bil oster Mahnič, ki si je za svoje besede prislužil opomin.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 41
  • rafal 14:12 25.oktober 2024.

    Odojek mahnič nesposobni, še ko je bil na T2 operator je stranki na vprašanje če lahko zamenja steklo na mobitelu odgovoril, da je napaka v centrali.........

  • Željko 14:03 25.oktober 2024.

    Holob in Janez sta isti drek vsak po svoje zajebe Slovenijo. Zato bi vas lepo prosil če mi poveste koga voliti. Dejstvo je da lahko volimo kogar čemo pomembne stvari se sprejemajo v Bruslju. Edina možnost je da gremo ven ...prikaži več in smo potem res samostojni ker sedaj nismo.

  • Avatar Slayer
    Slayer 13:48 25.oktober 2024.

    Ko boste dojeli,da so vsi (levi,desni) z roko v roki,pote bo kaj bolje v Sloveniji!!!