Slovenija
11 ogledov

O prodaji Telekoma še nadaljna pogajanja

Žurnal24 main
Privatizacijska komisija za Telekom Slovenije bo z dvema ponudnikoma nadaljevala pogajanja o prodaji 49,13-odstotnega deleža družbe.

Komisija za vodenje in nadzor postopka prodaje dela kapitalske naložbe države v Telekomu Slovenije se je odločila nadaljevati pogajanja o prodaji 49,13-odstotnega deleža družbe z obema preostalima ponudnikoma, to sta islandska družba Skipti in britansko-nemški konzorcij Bain Capital & Axos Capital & BT.

Kot so danes sporočili z ministrstva za gospodarstvo, se nobena od obeh ponudb komisiji še ne zdi povsem sprejemljiva. Obstajajo enakovredne možnosti, da pride do dogovora pri obeh ponudnikih, menijo člani komisije.

Skipti in Bain Capital & Axos Capital & BT sta bila edina, ki sta do prejšnjega ponedeljka oddala izboljšani ponudbi za nakup deleža v Telekomu. Madžarski Magyar Telekom se za izboljšanje ponudbe ni odločil.

V komisiji verjamejo, da bodo z nadaljevanjem pogajanj z obema ponudnikoma zagotovili najboljše pogoje za dosego najvišje možne prodajne cene in najboljšo izpolnitev preostalih ciljev privatizacije Telekoma Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.