Slovenija
16158 ogledov

Nova velikodušna gesta Boscarola: Vsakemu gasilcu bo dal toliko kot vlada

Ivo Boscarol Saša Despot
"V zahvalo za njihov trud, v vzpodbudo, da bodo zdržali naslednje dni, za motivacijo prostovoljcem, da se jim pridružijo in zato, da bodo vedeli, da vsi Slovenci cenimo to, kar počnejo za naravo in prebivalce Krasa, sem se odločil, da prispevam tudi jaz po svojih močeh."

Kot smo že pisali, bo vlada podelila finančna nadomestila za prostovoljne gasilce, ki sodelujejo v akciji gašenja požara na Krasu. Višina pomoči znaša 94,50 evra za sodelujočega gasilca oz. prostovoljca za nad 8 ur dela na dan ter 63 evrov za sodelujočega gasilca oziroma prostovoljca za do 8 ur dela na dan.

Sredstva ne bodo obdavčena.

V včerajšnji oddaji 24 UR pa so razkrili še, da bo enako vsoto vsakemu gasilcu doniral tudi podjetnik Ivo Boscarol

"Osupljiv požar na Krasu je žal potrditev moje ugotovitve, da je ta del Slovenije požarno najbolj ogrožen. Spomnili se boste, da sva s hčerko pred časom donirala občini Ajdovščina denar za večnamenski regionalni helikopterski center na letališču v Ajdovščini, ki bi pokrival tudi področje Krasa in Trnovske planote. Hitra akcija iz zraka lahko namreč prepreči požar velikih razsežnosti. Kakšen požar se lahko razvije v kratkem času lahko žal vidimo te dni, ko spremljamo nečloveške napore gasilcev in prostovoljcev v boju z neukrotljivim ognjem ter trepetamo ali bodo uspešni ali ne. To je boj v peklenski vročini za vsako hišo, drevo in življenje. Res so heroji, od prvega do zadnjega," je danes pojasnil svojo odločitev.

"V zahvalo za njihov trud, v vzpodbudo, da bodo zdržali naslednje dni, za motivacijo prostovoljcem, da se jim pridružijo in zato, da bodo vedeli, da vsi Slovenci cenimo to, kar počnejo za naravo in prebivalce Krasa, sem se odločil, da prispevam tudi jaz po svojih močeh. Vladi bom doniral enak znesek, kot ga bo za gasilce in prostovoljce namenila sama, tako da bo podvojila znesek nagrade. Brez dvoma si zaslužijo čim večjo nagrado, ki pa bo glede na njihov nesebični trud še vedno premajhna. Držimo pesti za naše junake in vsi pomagajmo po svojih močeh," je sklenil Boscarol.

Gasilcem, ki na terenu krotijo ognjene zublje, lahko pomagate tudi vi. Donacije, ki bodo namenjene posodobitvi in popravilu opreme in drugih potrebnih pripomočkov zbirajo tudi preko telefonske številke 1919 - koda je GASILEC5.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 36
  • Avatar jezeran
    jezeran 14:35 23.julij 2022.

    lepa gesta, pravzaprav odlična, kje so vsi kvazi tajkuni, bogataši, kje je lastnik studia moderna, ki je v stranki SD. U glavnem vsi sami lopovi, izkoriščevalci ljudi. Vsi Jankoviči, Janše, Češkoti, lopovi prve vrste Bavčarji, Kordeši, Zidarji, itd. Vse je ...prikaži več treba postaviti pred zid in streljat. Narod vam bo sodil prej ali slej

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 13:52 23.julij 2022.

    Vlada več ne more dati saj je ves denar razdelila med nevladnike!! Nika je dobila največ samo poglejte odkar je Golob na oblasti se je zredila za 15 kilogramov!!

  • eminenca 13:33 23.julij 2022.

    seveda je boskarola za pohvalit ... ampak tole kar pa vlada obljublja gasilcem, je pa malo čudna računica dve postavki sta, okoli 60€ za 8 urno delo in čez 90€ za več ko 8 urno delo ... koliko je to ...prikaži več več kot 8 ur? ... načeloma vsak evro prav pride, odkrito povedano so pa zneski skromni za tako težaško in dobesedno peklensko delo