Slovenija
21280 ogledov

Nov hud udarec za Goloba, tako slabo še ni bilo

Robert Golob Profimedia
Podpora vladi je po anketi Mediane za POP TV najnižja doslej. Delo ministrske ekipe Roberta Goloba podpira dobra četrtina vprašanih, dobrih 58 odstotkov ji nasprotuje. To je nižja podpora, kot jo je ob izteku mandata zabeležila prejšnja vlada Janeza Janše. Med strankami prepričljivo vodi opozicijska SDS.

Za SDS bi v tokratni anketi glasovalo 22,2 odstotka vprašanih, septembra 24,7 odstotka. Največjo vladno stranko Gibanje Svoboda bi izbralo 11,7 odstotka anketirancev, medtem ko bi jo septembra izbralo 15,2 odstotka vprašanih.

Podpora koalicijski SD je glede na anketo nekoliko višja, stranko bi namreč podprlo 6,6 odstotka vprašanih (septembra 5,5 odstotka). Sledita Levica s 4,9 odstotka (septembra 4,4 odstotka) in NSi, ki ostaja pri 4,5 odstotka podpore.

Za Vesno bi glasovalo 3,5 odstotka vprašanih (septembra 3,1 odstotka), Resni.ci je podpora narasla z 2,1 na 3,2 odstotka. SNS in Pirate bi volila po dva odstotka anketirancev, Našo prihodnost in Dobro državo pa odstotek. Za SLS bi glasovalo 0,8 odstotka, za Zelene in Našo deželo 0,5 odstotka, Konkretno pa ne bi izbral nihče. Katero drugo stranko bi volilo 2,7 odstotka.

Zvečal se je delež neopredeljenih. Da ne vedo, koga podpreti, je odgovorilo 21,4 odstotka anketiranih (septembra 19 odstotkov). Nobene stranke pa ne bi volilo 10,4 odstotka vprašanih (septembra 6,6 odstotka), 0,9 odstotka vprašanih ni želelo odgovoriti, 1,4 odstotka vprašanih pa bi oddalo prazno glasovnico.

Vlado Roberta Goloba podpira 26,3 odstotka vprašanih. Delež tistih, ki vlade ne podpirajo, znaša 58,3 odstotka, odstotek neopredeljenih pa je padel na dobrih 15,4 odstotka. Delo DZ podpira 19,1 odstotka vprašanih, ne podpira ga 62,7 odstotka, ostali so neopredeljeni.

Han skočil na vrhu

Na vrh lestvice priljubljenosti politikov se je prebil prvak SD Matjaž Han, druga je predsednica republike Nataša Pirc Musar, tretji pa evropski poslanec Vladimir Prebilič. Sledi poslanec in ustanovitelj Platforme sodelovanja Anže Logar, šesta predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. Predsednik NSi Matej Tonin je 14., predsednik SDS Janez Janša je na 17., koordinatorka Levice Asta Vrečko na 18. mestu, na zadnjem 20. mestu je predsednik vlade in Svobode Robert Golob.

Inštitut za raziskovanje trgov in medijev Mediana je raziskavo za POP TV izvedel med 21. in 24. oktobrom na reprezentativnem vzorcu 725 polnoletnih prebivalcev Slovenije.

Komentarjev 51
  • Naklonsky 11:05 28.oktober 2024.

    Saj mu ni slabo. Njemu je kar dobro. Pravzaprav odlično! Hebeš butast narod…

  • Avatar NickMason
    NickMason 10:50 28.oktober 2024.

    Glas dam za Resni.ca,to levo in desno sranje pa je parlament in je en stroj,to že 33 let dokazujejo in stalno ena in isti ,ni šans volit parlamentarce vglavnem.

  • Ender3 10:46 28.oktober 2024.

    STA ta hud udarec si lahko Golob zatakne za klobuk..Ima udobno večino v DZ in ni verjetnosti, da bi sam naredil uslugo cca 20% zvestih in podkupljenih volilcem JJ..Za slednjega je vsak dan brez mandata vlade izgubljen. Postaja vedno bolj ...prikaži več nestrpen, paranoičen in sovražen proti vsem, ki se mu postavljajo nasproti..In jasno je, da to ni način, ki bi mu prinesel zmage..