Slovenija
12 ogledov

Nikar od doma brez bunde

Mraz v avtu Saša Despot
Jutri zjutraj ne pojdite od doma brez bunde ali toplega plašča, saj bodo temperature povsod po državi pod lediščem. Tudi v prihodnjih dneh sončno, a hladno vreme, splačalo se bo iti v višave.

"Nad Evropo se nadaljujejo stabilne vremenske razmere, anticiklon bo nad našimi kraji vztrajal vsaj še do prihodnjega konca tedna," je za Žurnal24 napovedal dežurni prognostik Benedikt Strajnar. "Nadaljevalo se bo jasno vreme, zjutraj in del dopoldneva bo po kotlinah megla. Jutranje temeprature bodo od -6 do -1, čez dan pa okoli 7 ali 8 stopinj Celzija."

Strajnar napoveduje, da se bo topolotna inverzija začela relativno nizko, kar pomeni, da bo še posebej v krajih z meglo že na bližnjem hribu lahko precej topleje kot v dolini. V drugi polovici tedna bodo dnevne temperature nekoliko višje, večje spremembe vremena pa ni na vidiku do prihodnjega vikenda. A tudi takrat naj padavine ne bi grozile.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.