Slovenija
7772 ogledov

NiceHash je delo obsojenega hekerja, njegov oče trdi, da niso okradli sami sebe

Hekerji heker napad kibernapad kripto kriptonapad
Oče najbolj znanega slovenskega hekerja pravi, da niso okradli sami sebe.

"Odločno zanikam, da smo sami sebe okradli, vdor se je zgodil od zunaj," je v izjavi za 24ur dejal Martin Škorjanc, oče Matjaža Škorjanca, najbolj znanega slovenskega hekerja, ki so ga aretirali s pomočjo FBI in je bil leta 2013 obsojen na skoraj pet let zapora. Na sodišču v Mariboru je takrat pričal tudi agent FBI. 

Matjaž Škorjanc Slovenija Heker bo sedel 4 leta in 10 mesecev

Matjaž Škorjanc je ustvaril NiceHash

"Podjetje H-Bit, ki je v moji lasti, kakor moji vsi najbližji, vključno z mojim sinom, ki je ustvaril sistem NiceHash, nismo krivi za situacijo, ki se je zgodila," je še dejal Martin Škorjanc. H-Bit je delni lastnik podjetja NiceHash.

Njegov sin pa je spregovoril za Delo. "Komaj sem se pobral, pa sem spet na tleh," je dejal. "Nekdo nas je verjetno poskušal zatreti v kali, a hekerjev s takšnim znanjem ni v Sloveniji", je povedal. 

Kot smo poročali, je bilo ukradenih za 56 milijonov evrov bitcoinov, kar je največji rop v zgodovini Slovenije. Direktor podjetja NiceHash je že povedal, da je malo verjetno, da bi lastniki še kdaj videli svoj denar

Hekerji heker napad kibernapad kripto kriptonapad Ukradli 60 milijonov Slovenija Ponoči se je oglasil direktor NiceHasha in nagovoril okradene uporabnike

Naslednji teden bo skupščina podjetja, na kateri se bodo odločili, kako naprej.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • alojzr 17:42 09.december 2017.

    A veš tisto, ko gre podjetje v bankrot pa požgeš fabrko za zavarovalnino? No, v času ubitih konjev delamo pa to tako. Je bil en heker. Izven Slovenije. In... konjev ni več. Odpeketali. Uups.

  • francl12 16:12 09.december 2017.

    he,he ... na lep način so prišli do bogastva ki ni bil njihova last....bilo pa je na njihovih računih.... kaj lažjega kot to!

  • Fulmmer 15:47 09.december 2017.

    Zakaj bi se drugje matral, če ima doma vse na pladnju postreženo...

Sorodne novice