Slovenija
4318 ogledov

Nevihtne celice za seboj pustile razdejanje

toča neurje Profimedia
Nevihte s točo in močnim vetrom so za seboj pustile pravo razdejanje.

Slovenijo so popoldne zajele močne nevihte, ki so s seboj nosile točo in močan veter. Zgodaj popoldne je toča klestila na Dolenjskem. Proti večeru so se močne nevihte oblikovale na severnem Primorskem in nadaljevale pot proti Gorenjski. Na terenu so številne gasilske enote, pripadniki civilne zaščite in komunalnih služb. 

V Kranju je do 21. ure meteorna voda zalila 21 stanovanjskih in poslovnih objektov, močan veter je podrl več dreves in odkril ali poškodoval strehe na petih objektih. Deset stanovanjskih in poslovnih objektov je po podatkih uprave za zaščito in reševanje zalilo tudi v občini Bled, sedemnajst objektov je bilo zalitih v občini Radovljica. O zalitih objektih in močnem vetru, ki je poškodoval več streh, poročajo tudi iz občine Škofja Loka. Meteorna voda je zalivala objekte tudi v občini Tržič.

Gibanje padavin lahko spremljate na radarski sliki padavin.

V občini Sevnica je v naselju Pavla vas zaradi udara strele zagorelo ostrešje gospodarskega poslopja. Ogenj je uničil deset kvadratnih metrov ostrešja. 

V naši neposredni okolici je narava prav tako pokazala svojo moč. Popoldne so na Hrvaškem izdali rdeče vremensko opozorilo

V Doljnem Cerovem v Brdih je sunek vetra odkril streho stanovanjskega objekta. Na cesti Vipolže – Cerovo so gasilci odstranili podrto drevo. 

Neurje z vetrom je podiralo drevesa v občini Cerkno. Drevo je padlo na stanovanjski objekt, močan veter je razkril nadstrešek ob hiši in streho gospodarskega objekta. Na vozišče se je vsula obcestna brežina, poroča uprava za zaščito in reševanje. 

Močno neurje je nekaj po 13. uri zajelo občino Trebnje. Podrta drevesa so ovirala promet, meteorna voda je poplavila cestišča. Močan veter in toča sta poškodovala več streh stanovanjskih objektov in industrijskega objekta na Biču. Meteorna voda je zalil kletne prostore in garaže stanovanjskih objektov ter prostore veterinarske ambulante v Trebnjem. Meteorna voda je ogrožala tudi občinsko poslopje in sosednji objekt.  

Bič, poroča Katka Cimermančič. Toča je uničila ves pridelek...

Posted by Neurje.si on Monday, July 1, 2024

Gasilci so morali posredovati v Domžalah in Ljubljani, kjer je meteorna voda zalila nekaj stanovanjskih objektov. Močan veter je odkril nekaj stanovanjskih objektov v občini Grosuplje.

V občini Ivančna Gorica je meteorna voda zalila nekaj stanovanjskih in gospodarskih objektov, močan veter je podrl nekaj dreves.

Meteorna voda je v Kamniku zalila nekaj stanovanjskih objektov ter kamp.

Popoldne je neurje z močnim vetrom zajelo del občine Brežice. Na Bizeljskem je na streho stanovanjske hiše padlo drevo in poškodovalo ostrešje. Gasilci so drevo odstranili in zasilno pokrili streho s folijo. V naselju Rigonce je močan veter delno razkril in poškodoval strehe na petih objektih. Gasilci so razkrite objekte pokrili oziroma zaščitili s folijo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar karjola
    karjola 06:22 02.julij 2024.

    Včasih so streljali z raketami proti toči. Kje so pa danes? A je izgovor onesnaževanje?

  • Avatar Garancija
    Garancija 23:59 01.julij 2024.

    Spet bodo imele zavarovalnice izgubo