Slovenija
6 ogledov

Ne bodo ostali brez hišk

Hiša Shutterstock
Ljubljanska gradbena hiša v stečaj. Odprti predvsem večji projekti za javne naročnike, družba, ki se ukvarja z individualno gradnjo, posluje naprej.

Ljubljanska gradbena družba Rima je šla v stečaj. Ljubljansko okrožno sodišče je za stečajnega upravitelja imenovalo Francija Ježka. Upniki lahko svoje terjatve prijavijo do 22. julija.

Kot je pojasnil Ježek, je šla v stečaj samo družba Rima, ki je storitve izvajala predvsem za javne naročnike in objekte za lastno prodajo, medtem ko preostali dve družbi, Rima skupina in Rima Hiše, ki izvaja individualne gradnje, poslujeta naprej.

"Odprti so predvsem neki večji projekti za javne naročnike," je povedal Ježek in pojasnil, da so bile po njegovih podatkih zaračunane predvsem opravljene storitve. "Tisto, kar ni bilo opravljeno, pa bo moral opraviti nekdo drug."

Družba ima tudi nekaj nepremičnin, ki bi se jih po besedah Ježka "moralo dati prodati". Po poročanju Financ bo brez dela ostalo 37 zaposlenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.