Kranjska klobasa Mesarije Arvaj je prejela največje skupno število glasov strokovnih in ljubiteljskih ocenjevalcev. Drugo mesto je zasedel proizvajalec Mesarstvo Oblak. Tretje mesto si je prislužila kranjska klobasa podjetja Košaki TMI.
Skupno oceno je tvorilo 50 odstotkov ocene strokovne komisije in 50 odstotkov ocene ljubiteljskih ocenjevalcev. Rezultati vzorcev so bili zelo izenačeni kar nakazuje na naraščajočo kvaliteto kranjskih klobas.
Stroka največ točk enim, ljubitelji drugim
Šest stalnih članov strokovne komisije je ocenilo 15 vzorcev kranjskih klobas. Največ točk so podelili kranjski klobasi Mesarstva Oblak, drugo mesto je zasedla Mesarija Arvaj, tretje pa podjetje Kodila.
Več kot dvesto ljubiteljskih ocenjevalcev kranjske klobase pa je največ glasov dodelilo kranjski klobasi Mesa Kamnik, na drugo mesto so postavili klobase Mesarije Arvaj, na tretje pa Kmetije Hribar.
Med posebnostmi letošnjega dogodka so bili sistemi meritev posebnih značilnosti kranjskih klobas, ki jih je predstavilo podjetje Lotrič meroslovje ter degustacija hrvaških "kranjskih kobasic" in avstrijskih "Käse Krainer".
Meroslovci so pri izboru najboljše kranjske klobase sodelovali z mehanskim testiranjem kranjskih klobas. Prikazali so rezultate meritev sile reza in meritev vlažnosti. Rezultati so služili kot zanimivost za udeležence ljubiteljskega ocenjevanja.
Vstopnina tokrat v dobrodelne namene
Vsi obiskovalci so bili povabljeni k prispevku v dobrodelne namene, ki je nadomestil vstopnino na dogodek.
Prihodke so namenili rehabilitacijskim uram nevrofizioterapije za dveletno Anjo Jezeršek, ki je pri padcu utrpela hude poškodbe glave. Za Anjo so zbrali 1.850 evrov, ki bodo deklici pomagali do novih korakov v njenem razvoju.
dezurni@zurnal24.si
Najboljša kranjska je iz Pik Vrbovec
te vse so zagrebačke klobase
Te klobase niso niti približno Kranjske Klobase iz pred let nazaj,kot je zapisal Undertaker,če bi probali tisto klobaso,bi potem lahko rekli kero o strokovnosti in ostalim,tko pa mislim,da ta žaganje lahko že vsak proizvaja in prodaja