Slovenija
8686 ogledov

Na enega najbolj prometnih dni Dars vztrajal z zaporo

Dars zapora PIC
Dars z zaporo vztrajal dlje od napovedi, vozniki so se vmes cijazili po soncu.

Tudi nedelja mineva v luči gneče na slovenskih cestah. Najhuje je bilo dopoldan v smeri proti Karavankam, kjer je Dars izvajal nujna dela. A teh očitni ni končal v skladu z napovedmi. 

Številni vozniki, ki so želeli dopoldan potovati proti Gorenjski in naprej Karavankam, so se pri Ljubljani znašli v pasti. Dars je izvajal sicer napovedana dela na pravkar obnovljenem odseku med Kosezami in Šentviškim predorom, zato je bila tam popolna zapora, ves promet pa preusmerjen na Celovško cesto. A stara prometna žila, ki je služila tranzitnemu prometu v času pred izgradnjo predora, ni zdržala, pri izvozu na Celovško so nastajali dolgi zamaški, vozniki so za pot, ki bi jo sicer prevozili v parih minutah, potrebovali tudi po eno uro. 

Odstranjena bi morala biti že do 10. ure

Dars je napovedoval, da bodo popolno zaporo, ki so jo uvedli že v soboto zvečer, po preplastitvi odstranili oziroma delno sprostili do 10. ure, tako da bi bil v času najbolj gostega prometa zaprt samo odstavni pas.

Nekaj po 12. uri je Prometno-informacijski center (PIC) še vedno poročal o popolni zapori in dolgih zastojih. Kasneje je Dars le sprostil zaporo in promet je stekel normalno, le na Celovški je vztrajal še dlje časa zaradi voznikov, ki so že pred tem ubrali obvoz. 

Gneča zastoj | Avtor: PIC PIC

Sicer pa PIC poroča o zastojih tudi na avtocesti med Postojno in Ljubljano, na gorenjski avtocesti proti Karavankam pri Brniku, med Izolo in Lucijo, Dragonjo in Koprom, Lescami in Bledom ...

Prometni koledar za danes popoldan napoveduje najvišjo, zelo visoko gostoto prometa na naših prometnicah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.