Slovenija
15 ogledov

Na delu so podizvajalci

Letos naj bi pridobili gradbeno dovoljenje še za tri stolpiče. (Foto: Barbara Mi Žurnal24 main
Študentski domovi. Gradnja prvih 150 ležišč v Izoli predvidoma konec leta.

“Prizadevamo si, da bi kljub oviram, ki smo jih do zdaj uspešno premostili, novo študijsko leto zaznamovali z novimi prostori,” so nam povedali na Univerzi na Primorskem (UP).

Marca je UP zaradi težav Gradbenega podjetja Grosuplje (GPG), ki je gradil prvi stolpič univerzitetnega kampusa Livade v Izoli, namreč prekinila pogodbo z izvajalcem. Dela zdaj nadaljujejo podizvajalci, za določena dela pa bodo izvedli razpis. Letos je sicer načrtovana pridobitev gradbenega dovoljenja za vse tri preostale stolpiče v sklopu kampusa Livada v vrednosti 14,4 milijona evrov. Za študentski dom je idejna zasnova že pripravljena, gradnja prvih 150 ležišč v Izoli pa je predvidena že za konec leta.

Sonce v prihodnjem letu
Gradnja študentskega doma v sklopu kampusa Sonce v Kopru – vrednost projekta je 8,6 milijona evrov – naj bi se začela v začetku naslednjega leta. Glavnina izvedbe del in dokončanje Študentskega doma 1 v Novi Gorici (vrednost 5,4 milijona evrov) pa je predvidena za naslednje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.