Slovenija
421 ogledov

MZZ odsvetuje nenujna potovanja v Šrilanko

Teroristični napadi na Šrilanki epa
Slovensko zunanje ministrstvo zaradi zaostrovanja razmer po terorističnih napadih v Šrilanki po novem odsvetuje vsa nenujna potovanja v to državo.

"Vsem slovenskim državljanom, ki so na otoku ali se tja odpravljajo, svetujemo previdnost, dosledno upoštevanje odločitev lokalnih varnostnih organov in pridobitev ažurne informacije o stanju na ciljni lokaciji pred potovanjem," so poudarili.

Kot so danes zapisali v spremenjenih napotkih glede potovanj v Šrilanko, po terorističnem bombnem napadu 21. aprila v cerkvah in hotelih tam poteka intenzivna varnostna preiskava, ki vključuje tudi policijsko uro v večjih mestih. Zato so motene lokalne prometne povezave in komunikacijski sistem mobilne in fiksne telefonije, so navedli na spletni strani ministrstva.

Teroristični napadi na Šrilanki Svet Našli krivca za napade na Šrilanki

Potnikom, ki se želijo predčasno vrniti, medtem odsvetujejo, da bi na odhod čakali na letališčih. Najvarneje je izkoristiti letalsko vozovnico v predvidenem terminu, so dodali.

Vodja konzularne službe na MZZ Andrej Šter je že dopoldne ljudem, ki so v Šrilanki, svetoval previdnost, a doslej ministrstvo ni odsvetovalo potovanj tja.

Med več kot 320 smrtnimi žrtvami napadov na krščanske cerkve in hotele na velikonočno nedeljo v Šrilanki po dosedanjih podatkih ni slovenskih turistov. Med žrtvami je bilo sicer več kot 30 tujcev. V napadih je umrlo najmanj 45 otrok. Najmlajša žrtev je bila stara 18 mesecev.

Slovo od žrtev terorističnega napada na Šrilanki Tragično Svet Pretresljive številke, v napadu je umrlo 45 otrok Teroristični napadi na Šrilanki Svet Novi grozljivi podatki s Šrilanke

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.