Slovenija
6 ogledov

Mladi do svoje besede preko sveta

1/2
Žurnal24 main
Predsednik vlade Borut Pahor se je srečal s predstavniki mladih. Ustanovili bodo svet za mladinska vprašanja, znotraj katerega bodo poskušali najti "skupen jezik".


 

Srečanje s starejšimi

Premier Borut Pahor je po današnjem posvetu s predstavniki starejših izpostavil medgeneracijsko solidarnost in skrb za vse generacije, od mladih in starejših pa vlada po njegovih besedah pričakuje vključenost v razvojni dialog z vsemi svojimi intelektualnimi potenciali.

Predsednik Mladinskega sveta Slovenije Kamal Izidor Shaker je s posvetom zadovoljen, ker je, kot je dejal, na njem prišlo do dogovora o ustanovitvi sveta za mladinska vprašanja. Izidor Flajšman z Zveze prijateljev mladine Slovenije pa je dejal, da pomeni sestanek  začetek sodelovanja med mladino in vlado, znotraj njega pa bodo, kot je povedal, "poskušali najti nek skupen jezik in uveljaviti interes mladih v sodobnem svetu" .

Posvet je za medije komentiral tudi minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič , ki je povedal, da je bil glavni zaključek posveta ta, da si želijo polno aktivnost mlade generacije v razpravah o prihodnjem razvoju Slovenije. Po njegovem mnenju so namreč mladi generacija, ki ima največ pred sabo, zato je prav, da so "vključeni v ta dialog in da so enakopraven partner" . Mladi so na posvetu, kot je povedal minister, opozorili, da so s strani države "podhranjeni" in da bi veljalo vzpostaviti "pogoje, da bodo lahko mislili preko svoje neposredne stiske" . "Zagotovila za vzpostavitev teh pogojev so tudi dobili," je dodal Golobič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.