Slovenija
63 ogledov

Megasrček pred infarktom

Na Radiu Kranj po neuradnih informacijah vlada vse slabše vzdušje, vodstvo radia Žurnal24 main
Na Radiu Kranj zaradi slabih razmer vre med zaposlenimi. Direktor na obtožbe ne odgovarja.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah se na Radiu Kranj – gorenjskem megasrčku – spopadajo s kadrovskimi in finančnimi težavami. Tam naj bi že nekaj let vladalo slabo vzdušje, poleg tega pa je doživel osip sodelavcev, tudi poslušanost mu pada. Razmere so se dodatno zaostrile zaradi odstavitve urednice Sonje Zaplotnik, ki je to funkcijo opravljala več kot poldrugo desetletje. Odstavljena urednica pa po informacijah naših virov še do danes ni prejela sklepa o razrešitvi ali premestitvi na drugo delovno mesto.

 

Deset odstotkov nižje plače prejemajo zaposleni, domnevno zaradi gospodarske krize.

Odstavljena brez odločbe
Za komentar smo zaprosili tudi Zaplotnikovo, ki pa je dejala, da zadeve ne more komentirati, dokler nima česa v rokah, še vedno namreč opravlja funkcijo urednice.

Neuradno smo izvedeli, da si je nenaklonjenost pri direktorju Marjanu Potrati prislužila tudi s tem, ko je ob zadnjem opozarjanju zaposlenih na slabe delovne pogoje stopila na njihovo stran. Direktor naj bi vsem zaposlenim in honorarnim sodelavcem zaradi recesije znižal plačo oziroma honorarje za deset odstotkov. Povabil naj bi jih celo na novoletno zabavo, ki bi jo morali plačati sami.

Potrato so zaposleni na sestanku seznanili z nezadovoljstvom, obvestili so tudi nadzorni svet in lastnike, kar nekaj pa jih je radio zapustilo. Radiu tako primanjkuje kadrov za pripravo programa, poročil in vodenje, čeprav se je denimo pred leti na avdicije za delo prijavljajo tudi po sto in več kandidatov.

 

 

Na radiu molčijo
Za pojasnila in odgovore na vprašanja smo zaprosili direktorja Marjana Potrato, ki je na Radiu Kranj že približno dve desetletji, v preteklosti pa je delal kot novinar. Kjub večkratnim poskusom nam na vprašanja ni odgovoril. V KD Group, ki je s slabim 53-odstotnim deležem največji lastnik Radia Kranj, pa so povedali le, da kot lastniki prek organa nadzora spremljajo dogajanje v družbi.

Na vprašanja o vodenju radia in razmerah znotraj uredništva nam lahko odgovori samo direktor družbe, ki je skladno s pooblastili za ta področje tudi pristojen, so zaključili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.