Slovenija
5049 ogledov

Marjan Podobnik: Moral sem nastopiti v neprebojnem jopiču!

Marjan Podobnik
1/2
Žurnal24 main
Nekdanji šef SLS Marjan Podobnik je na omrežju X razkril ozadje oblikovanje vlade z Janezom Drnovškom leta 1997. Prvi mož SDS Janez Janša mu odgovarja: "Čista laž."

"Šele po tem, ko smo v SLS nedvoumno ugotovili, da se po nezmožnosti oblikovanja pomladne koalicije o možnosti koalicije z LDS za našim hrbtom dogovarjajo tudi predstavniki SDS in SKD, smo se kot najmočnejša pomladna stranka in druga najuspešnejša stranka na volitvah odločili za oblikovanje velike koalicije z zmagovalko volitev, Drnovškovo LDS," svoj zapis začenja Podobnik.

Po njegovem je torej šlo za vprašanje, katere stranke bodo sklenile vladno zavezništvo. SKD in SDS sta bili pred tem že v koaliciji z LDS. "Če dvomite o tej moji trditvi, (velikokrat povedani in napisani, nikoli demantirani), kar vprašajte naprej, kaj vas zanima," nadaljuje takratni podpredsednik Vlade in dodaja, da so si v vladi odločno prizadevali za izvajanje njihovega predvolilnega programa za popoln prelom z udbomafijskim korupcijsko kriminalnim uničevanjem Slovenije. "Zaradi tega sem sam kot predsednik SLS in podpredsednik vlade moral imeti najvišjo stopnjo policijskega varovanja, na taboru SLS 1999 v Vižmarjah v Ljubljani pa sem na zahtevo policije med drugim moral nastopiti v neprebojnem jopiču."

Marjan Podobnik | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

LDS je, poudarja, pričakovano bojkotirala njihova prizadevanja, obenem pa obžaluje, da tudi drugi dve pomladni stranki SDS in SKD v parlamentu in v javnosti nista v ničemer podprli prizadevanj SLS: "Njihova uspešnost bi v temelju spremenila Slovenijo v smeri tega, kar smo Slovenci upravičeno pričakovali na plebiscitu. To so dokazljiva dejstva. Verjamem pa, da jih nekateri težko berete in poslušate."

Prvak SDS Janez Janša mu ni ostal dolžan. V odgovor mu je zapisal le: "Čista laž." Podobnik se je na Janšev zapis odzval s petimi dodatnimi vprašanji o tem, kaj da je čista laž, a odgovora (še) ni prejel.

Komentarjev 7
  • andrija 04:50 10.julij 2024.

    si že iščejo nove obraze za zamenjavo fanta od tine

  • Nelaži 21:08 09.julij 2024.

    edini namen politikov je, da finančno za časa njihovega mandata oplemenitijo njihove bančne račune seveda tudi bančne račune od njihove žlahte. Sodstvo jih ne preganja, ker so povezani v poslu. Če pa bi jih preganjalo bi verjetno oba modela bila ...prikaži veča na Dobu seveda še z njunimi kompanjoni. Ne pozabimo Slovenija je po njihovi zaslugi razprodana.

  • Avatar Jašna53
    Jašna53 15:33 09.julij 2024.

    Tega pa ne bi blo škoda, če bi ga kdo obstrelu ali mu odbil jajca na odru, ko je lagal!!!