Slovenija
1748 ogledov

Magna še nima gradbenega dovoljenja, stroji pa že brnijo

magna steyr magna steyr
Se je gradnja že začela?

Na lokaciji v neposredni bližini Letališča Edvarda Rusjana, kjer bo zrasel projekt Magna Nucleus, že nekaj dni brnijo stroji. Domačini se sprašujejo, kaj se dogaja. Magna namreč še nima gradbenega dovoljenja za za začetek gradnje svojega objekta.

Počivalšek: Pogodba bo oktobra

Kot je prejšnji teden napovedal minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, naj bi pogodbo, s katero bo država Magni za izvedbo strateške investicije dala dobrih 18 milijonov evrov spodbude v njej pa bodo zapisane tudi posledice, če do projekta ne bi prišlo. Kot poudarja Počivalšek, gre za pogodbo o strateški investiciji, v kateri je ključno, da gre za investicijo vredno več kot 100 milijonov evrov, poroča STA.

Graditi naj bi začeli oktobra

V vmesnem času teče postopek za izdajo gradbenega dovoljenja, tako da bo lahko Magna s sicer trimesečno zamudo, glede na prvotne dogovore februarja lani, gradbeni del projekta začela oktobra.

Kaj torej na lokaciji, predvideni za Magnin projekt, že zdaj počnejo delovni stroji? Vlada RS je preko Twitterja pojasnila, da na predvidenem mestu gradnje potekajo arheološke raziskave in priprava terena za električni priključek, za kar Magna že ima gradbeno dovoljenje.

Komentarjev 3
  • kapibara1 19:07 21.september 2017.

    Da novta pol vidva skupaj- franc+ mater- jamrala, ko se v bode zastrupljena resnica strila

  • francl12 18:04 21.september 2017.

    prokleti leni foušlivci, provokatorji, zajebanti! Očitno nimate nobenega dela, da lahko zajebavate druge ki delajo ali želijo delati! Hvala bogu, da se kakšno podjetje odloči vlagati v to usrano škodoželjno deželo!! Dejstvo pa je, da nismo vsi taki, eni namreč ...prikaži več radi delamo in ne živimo na račun sociale in subvencij, kot ta fotograf in razni kmetavzerji!

  • matermila 17:31 21.september 2017.

    Pa kaj je vam?Še vedno serjete brez veze.Hvala bogu,da je še sploh kdo,ki v Sloveniji hoče kaj narediti.So v fazi pridobivanja grad.dovoljenja,za el.prikluček pa ga že imajo.Torej lahko kopljejo za elektrovod.Ste pa res tapravi,pa un tviteraš tud.