Slovenija
10838 ogledov

Poslanec ga je zbodel, Logar mu je dobro odgovoril

Anže Logar, Janez Janša Anže Petkovšek
Logar bo iskal sodelovanje v "politični širini". Kaj to pomeni glede povezovanja z Janšo?

Vse, odkar je poslanec Anže Logar izstopil iz stranke SDS in  napovedal ustanovitev svoje stranke, se vrstijo ugibanja, ali gre za tako imenovani satelit SDS, ki bo na naslednjih volitvah Janezu Janši omogočil sestavo vlade. 

"4. oktobra 1957 je bil v vesolje izstreljen prvi umetni satelit. Za slovensko politiko lahko rečemo, da je bil 9. oktobra izstreljen prvi umetni satelit Janeza Janše za naslednje parlamentarne," je skušal biti duhovit poslanec Svobode Lenart Žavbi. 

Lenart Žavbi | Avtor: Anže Petkovšek Izredna seja DZ, na kateri so potrjevali kandidatke in kandidate za ministrice in ministre nove vlade. Anže Petkovšek

"Etiketiranje zelo zoži potrebo po argumentiranju"

"Ta plitkost slovenske politike je bila tudi razlog, da sem se odločil za samostojno politično pot. Etiketiranje, ki smo mu priča v zadnjem času, tudi s prihodom Gibanja Svoboda, zelo zoži potrebo po argumentiranju odločitev," je za 24ur izjavo Žavbija komentiral Logar.

"Temelj politične sredine je, da povežemo vse sile, ki želijo dobro za Slovenijo na obeh straneh. V kolikor tretji politični steber, ki ga oblikujemo, zmaga naslednje volitve, bo logični sogovornik nekdo na rahlo levi politični strani," o možnostih povezovanja pravi Logar, ki, kot pravi, ostaja desnosredinski politik. 

"Če zmaga Janša, bomo skušali sestaviti koalicijo s stranko na levi"

"Če gospod Janša zmaga na naslednjih volitvah, bomo mi naredili vse, da se sestavi koalicija z največjo stranko na levi strani. Če oni naredijo tako koalicijo, smo mi v njej pripravljeni sodelovati. Če bomo zmagali mi, bo prvi klic na drug politični pol, da se sestavi politična širina in da najdemo ustrezno podporo za ključne reforme," pravi Logar. Sodelovanje z levim polom razume kot reformni potencial države in ga opisuje kot "sodelovanje s politično širino". Če bi na volitvah zmagal Janša in ga povabil v koalicijo, bo vstopil le, če bo zagotovljena "politična širina". 

Mojca Šetinc Pašek | Avtor: Anže Petkovšek Mojca Šetinc Pašek Anže Petkovšek

Logar naj bi do konca leta ustanovil stranko in tudi novo poslansko skupino v državnem zboru. Dogovarja se z zaveznico Evo Irgl ter poslancem SDS Dejanom Kalohom. Mojca Šetinc Pašek, nekdanja poslanka Svobode, ki zdaj deluje kot samostojna poslanka, glede Logarja pravi: "Sodelujemo vedno lahko. Tudi če sva v različnih taborih."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 25
  • andrija 08:12 13.oktober 2024.

    spodaj ga vleče v levo,zdaj pa ga še zgoraj

  • sandi76 19:19 11.oktober 2024.

    Če se bo Logar obnašal kot je potrebno (če se bo znal distancirat od cerkve, kot to veleva ustava ) bo pridobil precej članov tudi iz leve strani.

  • Avatar lopov
    lopov 18:52 11.oktober 2024.

    ŽABAŠ SLINASTI ŠE SE ROSIL NI KO SMO SE SAMOOSVOJILI ON PA NABIJA Z 2SVETOVNO VOJNO IN GOVORI KOT DA BI BIL NA FRONTI IN BI POUČEVAL LJUDI KI SO TO VSE PREŽWVELI