Slovenija
27 ogledov

Kučan Pahorju: Naj pove, sicer prekriva svojo nesposobnost

Milan Kučan (Foto: Saša Despot) Saša Despot
Milan Kučan je sinoči v javnem nastopu na nacionalni televiziji dejal, da od Boruta Pahorja pričakuje konkretne odgovore o omrežjih, ki naj bi ugrabila Slovenijo. Zase pravi, da ne deluje iz ozadja, temveč iz ospredja.

V pogovoru za oddajo Odmevi na TV Slovenija je nekdanji predsednik republike Milan Kučan izpostavil, da je predsedniški kandidat Borut Pahor v kampanjo vnesel temo, ki že vrsto let razjeda slovensko državo, in sicer o tem, ali jo resnično upravljajo klike, tajna omrežja oziroma strici iz ozadja, za katere Pahor trdi, da so zrušili njegovo vlado, ker ni bil pripravljen izpolnjevati njihovih zahtev.

Kučan pravi, da v drugem krogu predsedniške tekme od Pahorja pričakuje jasno razkritje teh povezav, saj je sicer to zgolj "govorjenje, ki prekriva lastno odgovornost in nesposobnost".

Zase poudarja, da ni stric iz ozadja, da vedno deluje iz ospredja in zato nosi odgovornost. "Zato pričakujem, da na očitke to niso očitki, to so obtožbe , da Slovenijo obvladujejo mafijske strukture, dobimo odgovore, kaj so zahtevali od predsednika vlade, kaj so bile zahteve do njega, ki jih ni bil pripravljen izpolniti. To je vse."

Nekdanji predsednik je poudaril, da z njegove strani razhoda s Pahorjem oziroma idejami levice ni bilo ter da se je z njim sestal in pogovarjal, še preden se je odločil na lanskih volitvah podpreti Zorana Jankovića in Pozitivno Slovenijo.

Dvakrat bi obkrožil 'ne'

Kučan je sicer še dejal, da bi bil v primeru referendumov o slabi banki in državnem holdingu obakrat proti, saj so po njegovem mnenju na voljo boljše alterantive vladnim načrtom. Kot je dodal, se trenutno v Sloveniji pred očmi državljanov dogaja razgradnja njene ustavne ureditve, kjer se vse premika v smer, ko bo izvršna oblast daleč pred drugima dvema vejama ustavno razdeljene oblasti. "Nekaj gnilega je v deželi Danski," je Kučan s Shakespearom končal razgovor.

Komentarjev 102
  • lol1 22:51 01.december 2012.

    Oba prečrtat in s tem bomo pokazali naše nezadovoljstvo !!!!!

  • Jo Mus 17:07 26.november 2012.

    Prosim, narod, glasujte za mene čeprav sem samo omejen, neodločen politikantski MISLEC, kajti : SLIKAJO SE NEKI NOVI HORIZONTI NAŠE PRIHODNOSTI . Za predsednika so me določili že v političnih šolah in moj volilni štab, ki zahteva od mene pred ...prikaži večmene pred volitvami brezpogojno prilizovanje ljudem. Nikoli še nisem z lastnim, produktivnim delom zaslužil pet para, nimam pojma, kaj bi bilo dobro za državo, še sanja se mi ne, kako vrniti delo sto tisoč brezposelnim, kam usmeriti gospodarstvo, da bo zacvetelo, kako spraviti državo na nemškofrancoski vlak, ampak prosil sem prijatelja Šrederja da me podpre in tudi prijateljico Kosor. Onadva imata v žepu strašne telefonske številke. Če skupaj zabluzimo, se bomo pa še za nekaj milijard zapufali, za tem stojim z osebno odgovornostjo.Vsekakor narod, glasujte za mene, če bi radi dosegli NEPREDSTAVLJIVO. ( še večjo umsko in materialno revščino – to pa ni moj komentar !. )

  • Jose Bulgaras 10:13 23.november 2012.

    pa koji je on kurac