Slovenija
222 ogledov

Kopališče na razprodaji

Bazena in propadajoči objetki, ki so že tretje leto zaprti, so potrebni temeljit Žurnal24 main
Občina prodaja. Nekdaj priljubljeni delavski Palomini bazeni za 100 tisoč evrov. Zanimanja ni pokazal še nihče.

Šentilj. “Človek mora neprestano živeti v upanju, da nam bo pri prodaji uspelo,” še eno prodajo občinskega letnega kopališča Sladki Vrh pojasnjuje Edvard Čagran, župan Občine Šentilj.

Sredstva za mariborski otok tudi iz EU
Prenova
. Mariborski mestni svet je v začetku februarja sprejel dokument identifikacije investicijskega projekta prenove Mariborskega otoka, katerega zastarela in dotrajana podoba je že večkrat odmevala v javnosti. V dokumentu, ki so ga sprejeli svetniki, je predvidenih okoli deset milijonov evrov sredstev, ki pa naj bi jih po besedah podžupana Verliča zagotovili tako iz občinskega proračuna kot s prijavami na evropske razpise. Če bo šlo vse po načrtu, bi se lahko prenova pričela že maja 2011, dokončana pa naj bi bila do leta 2012, ko bo Maribor evropska prestolnica kulture.

Interesentov še ni
Občina Šentilj namreč do 10. maja zbira ponudbe za nakup letnega kopališča v skupni izmeri slabih 9.900 kvadratnih metrov. Zanj je postavila izhodiščno ceno 98.900 evrov brez davka. “Tretjič ali četrtič že prodajamo to kopališče. Na dozdajšnjih razpisih ni bilo interesentov, zato smo tudi zniževali izhodiščno ceno. Tudi tokrat so še možna pogajanja glede cene. Vemo, da je ta zdaj zelo ugodna, ampak kupec mora izpolniti pogoj in ohraniti kopališče,” dodaja Čagran.

Na letošnji razpis za zdaj še niso prejeli niti ene ponudbe in zanika, da bi se za kopališče zanimala tudi znana okoliška podjetnika Bojan Belna in Renato Hlade.

Občina za prenovo nima
Čeprav je letno kopališče v občinski lasti, pa ta v njem zase ne vidi potenciala. “Nimamo denarja za obnovo. Sicer pa so se skoraj vse občine odpovedale kopališčem. Potrebujemo kupca, ki bo vlagal, saj je naš cilj obstoj kopališča,” pravi Čagran in dodaja, da želijo ohraniti kopališče.

Kljub temu pa se niso odločili, da bi se povezali s petimi okoliškimi občinami (Kungota, Apače, Sveta Ana, Pesnica in Sv. Jurij v Slovenskih goricah), da bi skupaj pristopili k investiciji. “To ni slaba ideja in o tem smo razmišljali. Ampak danes vsak gleda zase, da preživi. Sicer pa so kopališča tudi v okoliških občinah,” Čagran, ki se zaveda konkurence, predvsem avstrijske, saj je občinsko kopališče v Cmureku oddaljeno le štiri kilometre in za celodnevno družinsko vstopnico zaračunajo 11 evrov.

10 evrov za kvadratni meter mora kupec odšteti za nakup bazenskega kompleksa.

Tudi Tam v prodajo
Podobna usoda pa se obeta tudi že tretjo sezono zaprtemu mariborskemu letnemu kopališču Tam. “Kriza je malo ustavila vse skupaj, vendar še vedno iščemo investitorje, ki bi kupili tezensko kopališče. Želimo si, da bi ga nov investitor uredil, dogradil in da bi kopališče ponovno zaživelo,” je pojasnil Andrej Verlič, podžupan mariborske občine, in dodal, da cenitev kopališča še ni opravljena, zato izklicne cene ne more izdati.

Bo pa to kopalno sezone to kopališče nespremenjena, saj na občini računajo, da bi lahko razpis za nakup nekdaj zelo obiskanega kopališča izšel prihodnje leto.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.