Slovenija > Komentarji in kolumne
0 ogledov

Zidarju kaže bolje kot Bavčarju

Borut Hočevar Žurnal24 main
S slovensko policijo je lažje opraviti kot s svetovno finančno krizo.

Generalni direktor SCT Ivan Zidar po sredinih policijskih preiskavah ni bil zelo pretresen. Nasprotno. Zdaj že obvlada razmere, ko policija brska po njegovih arhivih. Nemirno pa je v Istrabenzu. Predsednik uprave Igor Bavčar nima dobrega recepta za reševanje iz finančnih zagat. Nadzorniki so v sredo soglašali s prodajo precejšnjega dela družbe. Istrabenz, nekoč ponos primorskega gospodarstva, bo ob koncu krize bistveno manjši kot danes. Če bo sploh še obstajal.
 
Pasti
Preiskava SCT ne sme sprožiti pritiskov javnosti na delo policije. Ne sme se ponoviti Pivovarna Laško, ki je sprožila pritisk na delo urada za varstvo konkurence, češ da ovira poslovne procese v pivovarni. Kriminalisti morajo delati po svoje. Če v SCT morda menijo, da preiskovalci kršijo zakon, naj tožijo policijo. Spomnimo se na finske preiskovalce, ki vsakih nekaj mesecev pobrskajo po Patrii, tu pa tam koga pridržijo, z začetkom sojenja pa odlagajo. Po drugi strani pa težave Istrabenza ne smejo spodbuditi državnega odkupa Droge Kolinske z izgovorom po zaščiti delovnih mest. Delovna mesta je treba ohraniti, vendar Pahorjeva vlada ne sme reševati denarnice vsakega tajkuna, ki je pohlepno kupoval precenjene delnice.

Preproste rešitve ni. Pomembno pa je, kakšni bodo postopki. Se bodo država, Istrabenz, Laško in drugi pogovarjali – če se sploh bodo – pregledno ali bodo sklepali posle pod mizo? Kravje kupčije so odnesle Janšo. Tudi Pahorja lahko, če se jih bo lotil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.