Slovenija > Komentarji in kolumne
6 ogledov

Novi direktorji nad staro sramoto

Borut Hočevar, Žurnal24 (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Na onkološkem inštitutu je treba narediti red v bilancah in medčloveških odnosih.

Naučiti onkologe komuniciranja. To bo najpomembnejša naloga bodočega direktorja oziroma direktorice onkološkega inštituta. Člani sveta onkološkega inštituta danes namreč izbirajo direktorja ustanove, ki že leta povzroča sramoto slovenskemu zdravstvu. Direktorovanje onkologiji je več kot samo vodenje zavoda z nekaj sto zaposlenimi. Nov direktor bo moral odpraviti napake pri gradnji objektov, poskrbeti za neoporečnost vode, dokončanje nekaterih zgradb in ureditev klimatskih naprav ter se ukvarjati s še marsikatero staro neumnostjo. Racionalizirati bo moral delovanje inštituta in razbremeniti financiranje.

Skregani kot otroci. A naštete naloge so mačji kašelj v primerjavi z urejanjem medsebojnih odnosov na inštitutu. Dokler je bil direktor inštituta Aljoša Rojec, so bili notranji spori manj opazni. Kakopak, zaposleni so imeli skupnega sovražnika. Potem so spori izbruhnili navzven: skujali so se radioterapevti, navzkriž sta si prišla kirurg Erik Brecelj in njegov predstojnik Marko Hočevar. Zdravniki so se začeli prepirati kot majhni otroci. Nov direktor bo moral zato gladiti spore in naučiti zdravnike osnovnih pravil komuniciranja. Da se bodo znali zrelo pogovoriti med sabo in tudi s svojimi bolniki. Onkologija potrebuje direktorja, ki bo naredil red tako v bilancah kot v medčloveških odnosih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.