Slovenija
42 ogledov

Katarske ure tudi protokolarcem

Katarska delegacija (Foto: Voran Voglel/Delo) Žurnal24 main
Preiskava. Tožilci bodo danes zaslišali uslužbenca protokola.

Darila. Medtem ko notranja policijska preiskava zaradi domnevne utaje katarskih daril v policiji še poteka, nam je šefinja protokola Ksenija Benedetti povedala, da je v petek na pogovor na tožilstvo poklican tudi uslužbenec protokola.

Protokolarci darila prijavili
Gre za uslužbenca, ki je vodil pripravo in izvedbo katarskega obiska. Bil je tisti, ki je prejel poimensko označene zavitke z darili za uslužbence vladnega urada za komuniciranje, za uslužbenca službe za avtomobilske prevoze pri generalnem sekretariatu vlade (vodjo kolone), predsednika republike in predsednika vlade ter za vodjo varovanja z urada za varovanje in zaščito.

Darila so prejeli tudi uslužbenci protokola. Štirje so dobili ročne ure, ki so bile različnih znamk: Bedat, Cvstos, Giorgio Visconti in Perrelet. Sodeč po cenah na spletu, stane vsaka nekaj tisoč dolarjev. A uslužbenci protokola so, tako njihova šefinja, vsa darila prijavili v skladu z zakonom. Tako so zdaj last države in jih ne uporabljajo, ampak so v trezorju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.