Slovenija
20764 ogledov

Kaotično: Na primorski avtocesti vse stoji, na gorenjski prometna nesreča

Kolone na italijanski avtocesti epa
Na gorenjski avtocesti sta zaradi prometne nesreče pred Podtaborom zaprta vozni in prehitevalni pas. Promet poteka samo po odstavnem pasu. Nastal je zastoj, zamuda 20 minut.

Zaprt je tudi vozni pas med Brnikom in Vodicami proti Ljubljani. Nastaja zastoj, zamuda je 5 do 10 minut

Na cesti Izola - Strunjan je v strunjanskem drevoredu promet urejen izmenično enosmerno. Nastaja zastoj v obe smeri.

Na primorski avtocesti med Ljubljano in Postojno so kolone v obe smeri. Proti Kopru se čas potovanja podaljša za 20 minut, proti Ljubljani pa do 40 minut.

Zastoji nastajajo tudi na ljubljanski obvoznici, in sicer na odsekih Barje – Kozarje ter Bežigrad - Šiška.

Zaradi popoldanske prometne konice se zastoji pojavljajo tudi na številnih glavnih in regionalnih cestah.

V okviru projekta nadgradnje železniškega območja ljubljanskih postaj bodo v četrtek začeli rušiti severni del obstoječega železniškega nadvoza čez Dunajsko cesto v Ljubljani. Zato bo vnovič potrebna popolna zapora Dunajske ceste ter pločnikov, ki bo trajala od polnoči v noči na četrtek do ponedeljka do 5. ure.

Rušitev severnega dela obstoječega železniškega nadvoza bo po navedbah Direkcije RS za infrastrukturo obsegala odstranjevanje robnega in notranjega nosilca, stebrov in oporne konstrukcije nadvoza. Južni del nadvoza so že podrli v začetku januarja, ko so prav tako uvedli štiridnevno popolno zaporo te ljubljanske vpadnice med Vilharjevo cesto in Trgom OF.

Zaradi rušitvenih del bo potrebna nekajdnevna popolna zapora Dunajske ceste ter pločnikov za pešce in kolesarje, nato pa bo vzpostavljena delna zapora, ki bo trajala predvidoma do konca leta.

V času popolne zapore, od četrtka do ponedeljka zjutraj, bo obvoz za vsa vozila potekal po Tivolski in Celovški cesti ter nato po Drenikovi in Samovi ulici do Dunajske ceste ter obratno. Pešci in kolesarji bodo preusmerjeni na Vilharjevo cesto, skozi podhod pod železniškimi tiri in po Trgu OF (ter v nasprotno smer). Železniški promet bo medtem nemoteno potekal po novozgrajenem delu nadvoza.

Komentarjev 1
  • Avatar Uroš Fric
    uros8 17:23 26.junij 2024.

    Saj zastoji niso samo danes oz. v teh dneh. So vsakodnevni pojav na AC in obvoznicah in glede na to, da ob reg. plačamo tudi nadomestilo za uporabo cest, bi morala biti cena letne vinjete maksimalno 50€.