Slovenija
1054 ogledov

Kakšna šlamparija, spolnega predatorja preverjali le, ko je bila žrtev na počitnicah

policijski avtomobil PU Koper policijski avtomobil
Izredni nadzor na delom Policijske postaje Radovljica je pokazal, da je vodstvo postaje ravnalo v nasprotju z 38. členom pravil policije in da je do nadzora nad spoštovanjem ukrepa prepovedi približevanja ravnalo ležerno.

Policisti policijske postaje Radovljica so po ugotovitvah izrednega nadzora nad delom policije, ki ga je avgusta lani odredil notranji minister Boštjan Poklukar je po poročanju 24ur zvečer pokazal, da je policija pomanjkljivo izvajala nadzor nad ravnateljem ene od gorenjskih šol in nekdanjim športnim trenerjem, ki je spolno nadlegoval mladoletnico.

Izredni nadzor na delom Policijske postaje Radovljica je pokazal, da je vodstvo postaje ravnalo v nasprotju z 38. členom pravil policije in da je do nadzora nad spoštovanjem ukrepa prepovedi približevanja ravnalo ležerno.

Policisti po poročanju POP TV v prvih dneh nadzora sploh niso opravljali, "so pa prihajali v dneh, ko je bila žrtev na počitnicah. Lagali so o preobremenjenosti in načinu vpisovanja delovnih nalogov. Suma kršitve prepovedi ukrepa približevanja niso ustrezno preverili, nadzornikom pa celo niso hoteli izročiti določenih dokumentov."

Sankcije za spolni napad na desetletno deklico

Nadzor nad delom policije je potekal med 21. 8. in 4. 9. 2023, policisti pa so v tem času preverjali, ali so policisti izvajali policijske naloge in uporabili policijska pooblastila v predkazenskem postopku zakonito in strokovno. Poudarek nadzora je bil "na strokovni, hitri in skrbni obravnavi kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, obveščanju in sodelovanju policije s pristojnimi institucijami ter dosledni izvedbi vseh zakonitih ukrepov za zaščito žrtev kaznivih dejanj".

Nadzor sta po navedbah POP TV opravila nadzornika direktorata za policijo in druge varnostne naloge ministrstva za notranje zadeve, ki sta v začetku januarja letos ministru poslala končno poročilo.

Na kranjskem okrožnem sodišču so storilcu sredi januarja sicer izrekli kazenske sankcije za spolni napad na desetletno deklico in za neupravičeno slikovno snemanje. Obtoženi je že decembra priznal očitke, januarja pa mu je sodišče izreklo kazen treh let in 10 mesecev zapora.

Nekdanji ravnatelj, učitelj športne vzgoje in športni trener se je lani poleti znašel v preiskavi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost mladoletnice. Spolno naj bi napadel desetletno hčerko svoje takratne partnerice. Tožilstvo mu je poleg kaznivega dejanja spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let očitalo tudi storitev dveh kaznivih dejanj neupravičenega slikovnega snemanja, ki naj bi bilo povezano z dvema drugima oškodovankama.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Dejan Vehovec 20:16 25.april 2024.

    nima veze politka, prej bi reku da je (bil) "pomembni" član lokalne skupnosti, v kateri se vsi poznajo, tikajo, si "držijo štango".... in prav iz teh krogov je prišla info, da je se je ta tip od mladih nog z ...prikaži več veseljem vrtel okol naivnih kur in imel take perfektno izgledajoče, da so vsi okol njega samo nevoščljivo zijali

  • Avatar Antikrist4
    Antikrist4 19:58 25.april 2024.

    Robert Kerštajn je vidni član stranke SĐS in takih se ne preverja!