Slovenija
11598 ogledov

Jutri na cestah kaos: Na avtocestah prometa tudi za 300 odstotkov več

gneča na ljubljanski obvoznici
1/5
Saša Despot
Prihodnji teden se V Sloveniji začnejo šolske počitnice. Že ta petek pa lahko pričakujemo močno povečan promet proti Hrvaški.

Nacionalni center za upravljanje prometa v analizi predvideva, da se bo v petek podaljšal potovalni čas na večini slovenskih cest.

Na relaciji Karavanke – Ljubljana za polovico, na poti od Ljubljane proti Kopru za 40 odstotkov, na ljubljanski obvoznici pa kar za 300 odstotkov.

Ta konec tedna je na Hrvaškem praznik, prav tako se v nekaterih evropskih deželah začenjajo počitnice. V Avstriji velja prepoved vožnje za tranzitni promet tovornih vozil nad 7,5 tone po avtocesti A10, zato je pričakovati večje število tovornih vozil v Sloveniji že v petek dopoldan, bolj polna počivališča pred vikendom in mejnimi prehodi. Predvsem je pričakovati tudi zelo gost promet od Avstrije proti Osrednji Sloveniji in naprej proti Hrvaški.

gneča na ljubljanski obvoznici | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Na nekaterih delih slovenskih avtocest medtem potekajo gradbena dela. Na štajerskem kraku v smeri Avstrije na viaduktu Šentilj bo zaradi vzdrževalnih del promet do konca petka promet potekal po enem pasu.

Na mariborski obvoznici bo v petek do 13.00 bo pomična zapora voznega pasu zaradi košnje. Med razcepom Slivnica in priključkom Maribor center pa bo prav tako do 13.00 zapora prehitevalnega pasu zaradi nujnih vzdrževalnih del.

Na odsekih Fram – Slov. Bistrica promet poteka po dveh zoženih prometnih pasovih, v vsako smer.

Na gorenjski avtocesti med Kosezami in Šentvidom promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri.

Na pomurski avtocesti pa je med priključkoma Turnišče in Dolga vas spremenjen potek prometa.

gneča na ljubljanski obvoznici | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 3
  • Rim 16:55 20.junij 2024.

    Avstrija je jutri prepovedala promet za kamione. Pa mi? Pozabite!

  • Grof 14:07 20.junij 2024.

    Avtocesta je fevd Bosancev, …Indija koromandija

  • andrija 11:58 20.junij 2024.

    kaos bo ampak ne toliko zaradi povečanega prometa ampak zato ker so naše "avtoceste" eno samo gradbišče in to vsako leto ista pesem.Kaj letos popravljajo tisto kar so popravili lani?