Slovenija
20662 ogledov

Presenečenje, Janša očitno ve, kaj dela

Janez Janša Profimedia
Janševa SDS je v primerjavi s septembrom zabeležila največji dvig podpore.

Delo vlade podpira 29,4 odstotka vprašanih, nasprotuje ji 62 odstotkov, kaže anketa, ki jo je za POP TV opravila agencija Mediana. Največ vprašanih bi volilo SDS, ki v primerjavi s septembrom beleži največji dvig podpore. Na vrh najbolj priljubljenih politikov se je vrnila evropska poslanka NSi Ljudmila Novak.

Dvig skoraj za štiri odstotke

Med strankami največjo podporo (18,6-odstotno) še vedno beleži SDS, ki se ji je podpora v primerjavi s septembrom zvišala za 3,6 odstotne točke. Na drugem mestu je prav tako še vedno SD z 11,5 odstotka, kar je 1,9 odstotne točke več kot prejšnji mesec. Sledi Levica z devetimi odstotki in LMŠ s 5,6-odstotno podporo. NSi (pet odstotkov) je na petem mestu prehitela SAB (štiri odstotke).

Kdo vse bi ostal izven parlamenta?

Izven parlamenta bi pristale SNS (2,4 odstotka), Zeleni Slovenije (1,8 odstotka), Piratska stranka (1,6 odstotka), SLS (1,3 odstotka), SMC (1,2 odstotka) in DeSUS (0,9 odstotka) in Dobra država (0,6 odstotka).

Za več kot pet odstotnih točk se je v primerjavi s septembrom zmanjšal odstotek tistih, ki ne vedo, katero stranko bi volili (20,9 odstotka). Nobene od obstoječih strank ne bi volilo osem odstotkov vprašanih, 3,6 odstotka vprašanih bi volilo katero drugo stranko.

Na vrh lestvice najbolj priljubljenih Ljudmila Novak

Na vrh lestvice najbolj priljubljenih politikov se je po podatkih raziskave ponovno vrnila evropska poslanka iz vrst NSi Ljudmila Novak. S prvega mesta je izrinila predsednika republike Boruta Pahorja, ki je z najslabšo oceno doslej tokrat pristal na petem mestu. Na drugem mestu je predsednik državnega zbora Igor Zorčič, na tretjem zdravstveni minister Janez Poklukar, za njim pa zunanji minister Anže Logar.

V deseterici so še infrastrukturni minister Jernej Vrtovec, predsednica SD Tanja Fajon, obrambni minister Matej Tonin, evropska poslanka iz vrst SDS Romana Tomc in poslanec SD Matjaž Han. Predsednik vlade je ostal na 16. mestu, zadnje mesto je tokrat pripadlo predsedniku DeSUS Ljubu Jasniču.

V oktobrski javnomnenjski raziskavi Mediane je sodelovalo 712 anketirancev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 54
  • Dusan12 10:40 27.oktober 2021.

    Janša točno ve kaj dela in narod ga podpira v vsem kar počne, ne smemo pa dopustiti da serazne nepotešene, kot Lidija, Nataša, Tina, Violeta, Hotova, Nataša, Tanja, Alenka in naprej, kurci , Židan, Trčk, pa bolani kahlonosec Moderdorfr, pa ...prikaži veča osmošolec Nemec, pa razpuščeno govedo Karažija z visečo verigo okoli vratu, ali iza pasu in mu visi vse do kolen, pa slabovidni nervozni Pavšič, otročji Medved, pacient Šarec in še nekaj jih je, da bi tabolana ekipa po volitvah še kdaj prestopila vrata p

  • Melinda_Owens 16:21 25.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Mark035
    Mark035 13:58 25.oktober 2021.

    Plešasti klovn bo spet beketal o "ukradenih volitvah", ko nihče ne bo šel v vlado s psihopatom. Brez izdajalskih levičarjev (SMC), fašisti v Sloveniji nimate večine.