Slovenija
12041 ogledov

Janša napovedal vmešavanje v uredniško politiko

Janez Janša Saša Despot
Morebitni prihodnji predsednik vlade Janez Janša napovedal razpravo SDS o Dnevnikovi uredniški politiki.

Predsednik največje koalicijske stranke SDS Janez Janša je danes sporočil, da pogajanja s strankami SMC, NSi in DeSUS o oblikovanju nove koalicije po odstopu Marjana Šarca napredujejo. SDS, SMC, NSi in DeSUS so po oceni Janše našle skupni jezik ter da se lahko poenotijo glede vsebine. "Kar se vsebine tiče, je torej večinsko koalicijo, ki bo reševala tekoče probleme, mogoče sestaviti. Nadoknadili bomo kakšne zamude, ki so se nabrale v izgubljenem letu in še nekaj tega mandata. Kar je težava, so finančni učinki. Naš odbor za finance izračunava finančne učinke vsega, kar je predlagano. Treba pa se bo osredotočiti na prioritete in zagotoviti, da bo v prihodnosti denarja več tudi za druge predloge," je v prvi izjavi po začetku pogajanj minuli petek dejal Janša. 

Več v članku tukaj:

Pahor, Janša Slovenija Janša: Kar zadeva vsebino, je koalicijo možno sestaviti

Janša danes ni povedal, kdaj bo znana odločitev o tem, ali bo dejansko prevzel mandat v prvem krogu iskanja novega premierja. Priložnost, da stranka sprejme to odločitev, bo zagotovo v soboto v Murski Soboti, kjer bo potekala akademija ob 31. letnici delovanja SDS. Na vprašanje novinarke Dnevnika Mete Roglič, o čem bodo odločali organi stranke SDS v soboto, je Janša odgovoril: "O vsem, kar bo potrebno." Na podvprašanje Rogličeve kaj imajo na dnevnem redu pa je dejal, da "uredniška politika Dnevnika". "Že zdaj?" je ironično zanimalo novinarko, morebitni prihodnji premier pa je na to odgovoril: "Če se vi vmešavate v stranko, se bomo mi v vašo uredniško politiko, saj smo v svobodni državi." 

Vodja poslanske skupine Levica Matej T. Vatovec je ocenil, da današnja izjava kaže, da še preden je prišel na oblast, napoveduje, "da bo ponovil prakse, ki smo jih poznali pri njemu, torej vmešavanje v uredniško politiko, kar je v prvi vrsti nedopustno in v nasprotju s samimi temelji demokracije".

 

Komentarjev 32
  • Janez 08:51 14.februar 2020.

    Volk menja dlako čudi nikdar. Janša lahko obleče še takšno obleko vedno bo ostal isti, spremenil se ne bo in njegova ksenofobna, egoistična , diskriminatorna politika tudi ne!

  • Pohujšanje 21:06 13.februar 2020.

    Če Janša nostopi kot novi mandatar,nas bo po končanem mandatu zopet bolela glava. Janša vlada tako, da bolj so državljani revni, bolj je treba zategovati pas in stem se krepi njegova klika in Zvonovi. Tako je bilo v letu 2004-2008 ...prikaži več in posameznih prebliskih, ko je on vladal. Bog se usmili Slovenijo!!!!!!

  • leskovsek 20:24 13.februar 2020.

    Kaksna bahatost Tudi ce bodo vladali je to na kratki rok.Pri naslednjih volitvah pa ze spet luzerji.