Slovenija
5595 ogledov

Janša: Spet je treba uvesti obvezni vojaški rok

Janez Janša Anže Petkovšek Izjava Janeza Janše ob odstopu Mira Cerarja.
Prvak opozicije Janez Janša je na Facebooku objavil zapis v katerem poziva k ponovni uvedbi obveznega vojaškega roka.

"Levičarske vlade so tako osiromašile in ponižale Slovensko vojsko, da nima nobene rezerve več. Vsaj za prihodnjih 10 let je tako nujna uvedba obveznega vsaj 6 mesečnega vojaškega usposabljanja," je zapisal Janša.

Šef opozicije in nekdanji obrambni minister dodaja, da so bili v letih 1991 in 1992 sposobni vzpostaviti tak sistem usposabljanja praktično iz nič v roku enega leta.

"Danes bi morali to storiti bistveno prej. Dobro je, da se vsaj slovenska javnost bolj zaveda nujnosti tega ukrepa kot vlada," je prepričan Janša.

Zapis podkrepi z rezultatom javnomnenjske raziskave, ki jo je lani novembra opravil Parsifal in v kateri se je skoraj dve tretjini Slovencev zavzema za ponovno uvedbo obveznega služenja vojaškega roka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 26
  • Avatar praufo
    praufo 20:09 12.januar 2020.

    na nekem portalu sem prebral, da je okoli 300 slo vojakov na 12tih misijah ... in potem ko bo obvezno služeneje, bo pa pol slovenije šlo na misije ... lepo vas prosm ... mi od nata nimamo nobene koristi, samo ...prikaži več ogromne stroške, koristi imajo določeni politiki in atašeji, ki se pasejo po bruslu in še kje po raznih banketih in kasirajo visoko plačo, vse to pa plačuje rs proračun ... idiotizem na kubik ... se pa dobro ve, kdo so bili največji agitatorji vstopa v nato

  • Avatar praufo
    praufo 19:19 12.januar 2020.

    vojsko smo izgubili s tem ko se je država priklučila nato paktu kamor zapravi ogromna sredstva, to je edini problem ... sicer so pa plačani profesionalci še vedno boljši kot pa obvezniki,, ki "nič ne znajo" ... v sedmih mesecih ...prikaži večh greš ene trikrat strelat s kalašnikom, ostalo je pa zapravlanje cajta in peglanje škornjev in postiljanje postle ... vojak se mora šolat kot kuhar, pek, štromar al vodovodar, tisto služenje pa ni bilo šolanje ampak zabijanje časa in denarja po vzoru JLA

  • ode 11:28 11.januar 2020.

    Če se to zgodi, bo itak polovica obveznikov oproščenih zaradi po vezah pridobljenih zdravniških spričeval o nesposobnosti. Nihče od otrok pripadnikov državne in zasebne mafije ne bo vpoklican v vojsko.