Slovenija
11296 ogledov

Janković jasen: Magnifico bo, a brez alkohola!

Zoran Janković Anže Petkovšek Zoran Janković
Župan o izvedbi koncerta.

V gibanju Mladi za podnebno pravičnost so skupaj s predstavniki stroke že pred časom pojasnili svoje razloge za nasprotovanje izvedbi za konec avgusta načrtovanega koncerta glasbenika Magnifica v Tivoliju. Nasprotujejo sicer izvedbi vseh množičnih dogodkov v parku.

Že prej so se z javnim pismom obrnili na Magnifica in izrazili nestrinjanje z organizacijo velikega koncerta 31. avgusta v parku Tivoli ob 30. obletnici njegovega glasbenega ustvarjanja.

Prepričani so, da morajo biti zelene površine prepuščene druženju, rekreaciji in oddihu od vrveža, želeli bi si, da bi Magnifico v znak zavedanja posledic okoljskih sprememb in vloge, ki jo ima kot javna oseba, koncert sam prestavil v bolj primerno okolje.

Kot nedopustne so označili tudi javne pritiske župana Zorana Jankovića.

"Če imamo možnost, da s spremembo lokacije koncerta preprečimo nepotrebno škodo živemu svetu, jo izkoristimo," so pozvali.

A Janković je na današnji novinarski konferenci vztrajal pri svojem. "Letos bomo imeli festival športa v Tivoliju, ko pride ogromno ljudi. Na Festivalu športa bo Magnifico definitivno pel. Ne bo alkoholnih pijač!" je po navedbah portala Ljubljana.info povedal župan, saj da se lahko ljudje veselijo in družijo tudi brez alkohola.

Zoran Janković Slovenija V Tivoliju bi to prepovedali, tako odgovarja Janković

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:09 12.junij 2024.

    Prav ima,z glavo na zabavo,ne pa da vse poščijejo in pokozlajo,red mora bit

  • Avatar lopov
    lopov 07:10 12.junij 2024.

    Vsak bo mel aabo poln narbtnik piksen in plastike.. pa bodo posvinjali 10x bolj kot da tam točijo in kozarce mečejo v smetnjake. seveda če sploh smetnjaki bodo...

  • bi_ba 21:00 11.junij 2024.

    Od kdaj pa šerif odloča kaj bo kdo jedel in pil? Je to kaj novega zaradi podnebnih sprememb?