Slovenija
230 ogledov

Jani Möderndorfer prestopil k SMC

Jani Möderndorfer Saša Despot
Poslanec Jani Möderndorfer, nekdanji član ZaAB, je prestopil k SMC.

Največji vladni stranki in poslanski skupini SMC se je  pridružil Jani Möderndorfer, ki je septembru zapustil ZaAB.

Möderndorfer naj bi se že takrat želel pridružiti poslancem SMC, kar je posredno takrat potrdil že tudi predsednik vlade Miro Cerar, ko je za TV Slovenija dejal, da "v SMC prepuščamo, da se najprej zadeve odvijejo znotraj poslanske skupine ZaAB. Če bi prišlo do izstopov iz ZaAB, potem se bomo na to ustrezno odzvali."

Iz SMC je sicer pred dnevi izstopil poslanec Franc Laj, že lani poleti pa tudi Bojan Dobovšek. Z novim članom ima tako vladajoča SMC spet 35 poslanskih mest, kar pomeni, da SMC in Desus lahko vladata tudi brez koalicijske SD.

Odzivi: To je konec SMC

Na prestop novega člana SMC, ki je v svoji politični karieri zamenjal že štiri stranke, se je v javnosti zvrstilo že nekaj kritik. Javnomnenjski analitik Andraž Zorko iz Valicona je na Twitterju na primer napisal, da je Möderndorferjeva strankarska pot "prototip slovenske kvazi levice". Iz opozicije pa je slišati, da prestop dolgoletnega poslanca v stranko novih obrazov zanjo pomeni začetek konca.

Komentarjev 58
  • McClain 19:57 31.januar 2016.

    ne bod drzalo-peta. LDS, Zares, Jankovic, Bratusek in zdaj SMC. Pocasi bo njegov rezultat tezje doseci kot Stenmarkovih 86 smag v svetovnem pokalu :-)

  • Lavdan 21:22 30.januar 2016.

    Zelo kompetenten in vsestranski politik, a za številko v SMC bo dober.Tudi partija je propadla zaradi takih članov, kot je bil Janez, on že ve kako to gre.

  • Jagijagi1 11:33 30.januar 2016.

    Gnoj od človeka!