Slovenija
8142 ogledov

Janez Janša je izdal novo knjigo, takšen je njen naslov

Janez Janša Saša Despot
Opozicijski prvak Janez Janša je v minulih dneh izdal novo knjigo z naslovom Prvorazredni – sistem za lažno elito. Slovenija se je osamosvojila, svobodna pa še ni, je Janša zapisal v podnaslovu.

Knjiga obsega 52 strani in vsebuje kolaž tekstov, ki jih je šef SDS v začetku leta objavil na Facebooku in v katerih obračuna z nekaterimi vladajočimi slovenskimi politiki oziroma tistimi, ki po njegovem iz ozadja vlečejo niti.

Na naslovnici je narisana pajkova mreža, na sredi katere je fotografija dela obraza Milana Kučana. Janševa sedma knjiga stane 10 evrov.

"V svoji analizi se lucidno loteva tako diagnoze bolezni slovenske družbe, kjer še vedno obstaja kastno razlikovanje med 'prvorazrednimi' in 'drugorazrednimi', kot tudi globljega uvida razlogov za stanje, zaradi katerega se vse več mladih trajno izseljuje iz domovine," so ob knjigi zapisali v spletni knjigarni, kjer je naprodaj.

 | Avtor:

"V Sloveniji je vzpostavljen sistem, ki služi predvsem eliti. Samoizbrani, samooklicani eliti. Prvorazrednim. Ti za ohranjanje oblasti, svojih statusov in privilegijev uporabljajo vsa sredstva. Ena od dolgoročno najbolj katastrofalnih posledic tega sistema je erozija človeškega kapitala in gradnikov slovenske državnosti. Sistem brani privilegije elite in preprečuje naravno tekmovanje talentov v družbi. Na tisoče nadarjenih in podjetnih zato vsako leto zapusti Slovenijo. Tisti drugorazredni, ki ostanejo, nimajo enakovrednih možnosti za uspeh v življenju. Priseli pa se približno enako število tujcev v kombinaciji nizko kvalificirane delovne sile in porabnikov socialnih fondov. Vsak, ki je sposoben vsaj malo pogledati pod vsakdanjo virtualno resničnost, ki jo rišejo režimski mediji, se danes zaveda, da je stanje v Sloveniji v vrednotnem smislu skrajno resno in da drsimo k prelomnici," je svoje zaspise na Facebooku sredi januarja začel Janša.

Prvorazredni danes v Sloveniji brez večjih težav ohranjajo oblast in privilegije, nadaljuje Janša v svojih zapisih, in poudarja, da se to dogaja ne samo zaradi svoje stvarne moči v denarju, medijih in represiji, ampak tudi zaradi 'dobroverjetja' drugorazrednih: "Dobroverjetja, ki je preraslo v iluzije. Zaradi njih potem dobri ljudje ne gredo na volitve in tako omogočijo slabe vlade. Zaradi njih dobri in sposobni ljudje ne vidijo bistva, ampak zgolj virtualno resničnost. Zaradi njih ljudje ne vidijo pravih vzrokov za svoje nizke plače in pokojnine, ampak lahkotno nasedajo lažem z ekranov. Zaradi njih tudi dobronamerni intelektualci iz naslonjačev ponujajo zdravorazumske rešitve, katere pa v svetu, ki ni tak, ne delujejo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 51
  • Ernst Von Kacken 09:14 20.februar 2019.

    Ohh Ivan, moraš spet malo dnarja oprati?

  • jezero 07:11 20.februar 2019.

    Vreča zlobe ne more prepričati nikogar; kot tudi ustavne obtožbe ne! Držati pa ga morajo čim dlje od slovenskega denarja. Naj tava po Bosni in po Madžarski. Samo da ne bo prodal Prekmurja.

  • Dušan Vreček 05:46 20.februar 2019.

    Večina teh komentarjev kaže, da je s to družbo res nekaj narobe. Analiza stanja po meni zelo dobro prikazuje realnost naše družbe. Nimamo pravega odnosa do dela, ker smo od leta leta 45 nagrajevali popolnoma napačne vrednote. Spoštovala se je ...prikaži več le pripadnost kultu, ki ga je je partiji z svojim piramidnim sistemom uspelo razviti do perfekcije. S tem po letu 91. nismo znali prekiniti. Dopustili smo obogatitev posameznikom na temeljih nedela,