Slovenija
31 ogledov

Izgubljena je vsaka sled

Britanski duhovnik David Fox je izginil med planinskim izletom v Bohinju... (Fot Žurnal24 main
Od leta 1981 je na Gorenjskem neznano kam izginilo 13 ljudi.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Minevata dve leti, odkar je v Bohinju skrivnostno izginil britanski duhovnik David Fox, čigar usoda še vedno ni znana. Ravno tako ostaja neznana identiteta okostja, najdenega v Baški grapi. To pa nista edina nerešena primera izginulih ljudi.

Na Gorenjskem je v zadnjih 29 letih izginilo 13 ljudi, med katerimi po registru pogrešanih oseb policije izstopa Kitajka Xia Jinying, ki je izginila v neznano, za njo pa je v hotelski sobi v Kranjski Gori ostal potni list z dovoljenjem za bivanje v Sloveniji. Baza pogrešanih ljudi, katerih svojci so se strinjali z objavo, je dostopna na spletni strani policije, policisti pa vse, ki bi o pogrešanih karkoli vedeli, prosijo, naj to sporočijo na telefonsko številko 113 oziroma na anonimni telefon policije 080 1200.

Večina se jih vrne sama
Največ pogrešanih, ki jih išče policija, se po besedah Draga Menegalije z generalne policijske uprave samih vrne domov: “Približno 15 odstotkov jih najdemo mrtvih zaradi nesreč, samomorov ali omaganja, v okoli odstotku primerov pa so pogrešani žrtve različnih kaznivih dejanj.” Policija pogrešanih ljudi ne preneha iskati. “Dejstvo pa je, da se sčasoma intenzivnost iskanja zmanjšuje, saj se zmanjšuje krog nepreverjenih podatkov o pogrešanem človeku,” pove Menegalija.

Nekateri se skrivajo
Ugotovljeni pa so bili tudi primeri, ko so ljudje namenoma odšli od doma in so se skrivali. “Obravnavali smo celo primer prijave pogrešanega, ki se je zaradi dolgov skrival doma,” razlaga Andrej Zakrajšek, predstavnik Policijske uprave Kranj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.