Slovenija
2119 ogledov

Inštitut 8. marec: Poskus zastraševanja vam ni uspel

fb
Inšpektorat za notranje zadeve ne bo uvedel postopka proti Inštitutu 8. marec.

Inštitut 8. marec je danes prejel odločitev inšpektorata za notranje zadeve, da ne bo uvedel postopka o prekršku zaradi kampanje Gremo volit. Na inšpektoratu naj bi v zvezi s kampanjo prejeli številne anonimne prijave glede domnevnih kršitev volilne zakonodaje. Članice in člani inštituta so prepričani, da gre za spodletel poskus zastraševanja.

Ministrstvo za notranje zadeve je inštitutu 1. aprila posredovalo poziv za posredovanje informacij v zvezi s kampanjo Gremo volit. Pod poziv je bil podpisan glavni inšpektor inšpektorata za notranje zadeve, ki je bil na mesto direktorja imenovan istega dne, so v inštitutu zapisali v sporočilu za javnost.

S kampanjo Gremo volit je inštitut vsesplošno pozival k udeležbi volivk in volivcev na volitvah, zato jih današnja odločitev inšpektorata ni presenetila. "Očitno je, da v konkretnem primeru inštitut ni organiziral volilne kampanje v smislu zakona o volilni in referendumski kampanji in s tem z opustitvijo ni kršil obveznosti, ki jih zakon nalaga organizatorju," so zapisali.

Inštitut 8. marec je za pripravo odgovora na dopis poiskal pomoč pri odvetnici Nataši Pirc Musar. V sodelovanju s Pravno mrežo za varstvo demokracije so opozorili na tovrstne poskuse ustrahovanja oblasti.

Članice in člani inštituta so namreč prepričani, da gre za spodletel poskus zastraševanja in utišanja delovanja inštituta. "Takšnim zlorabam pravnih postopkov z namenom oviranja delovanja nevladnih organizacij se je treba odločno zoperstaviti tudi s pravno pomočjo," so zapisali.

 

Komentarjev 28
  • eminenca 21:25 19.maj 2022.

    če sem skromen in ne preveč žaljiv , lahko samo to rečem, da je to golazen brez primere, ki se že veseli nove venzuele in ko ne bodo meli za burek

  • Avatar Antikrist1
    Antikrist1 20:34 19.maj 2022.

    Fašista Janšo bi morali zapreti v norišnico do konca njegovega usranega življenja!

  • bljitva 19:57 19.maj 2022.

    babe zakompleksane zafrustrirane...te levičarji imajo res probleme sami s sabo, ni čudno da imajo take skrivljene poglede na svet.