Slovenija
13 ogledov

Infra popravlja grehe

Sava je spodjedla brežino in razkrila kanalizacijo. (Foto: Nada Černič Cvetanovs Žurnal24 main
Pogoj. Do konca leta bi morale biti vse ureditve, vezane na HE Blanca, končane.

“Poglejte, vse so naredili le na pol, in to je sramota,” se jezi Franc Urbanč s Savske ceste. “Jaz sem hodil na občino opozarjat, naj zadeve dokončajo, naj vsaj pokosijo travo, ki se je razrasla vse do naših parcel, med njo pa se je bohotila tudi ambrozija, pa so me pošiljali na Infro,” je ogorčen Urbanč. Podobnega mnenja je tudi soseda Marija Čurin, ki je morala podpisati, da se strinja s tem, da pot po njeni parceli uporablja Infra.

Izkušnje kažejo, da je zadnjih nekaj ureditev tako težko narediti.
Srečko Ocvirk

Urejajo večnamensko pot
“Dokončujemo večnamensko pot, ki jo potrebujemo za dostopanje do brežin,” je na vprašanje, kaj počno na Savski cesti, odgovoril direktor Infre Vojko Sotošek. Dodal je, da bodo pot, ki se začne pri srednji šoli in konča pri železniškem prehodu na Gobovcih, lahko uporabljali tudi sprehajalci in kolesarji. Infra mora dokončno utrditi tudi brežine, ki so jih nedavne poplave močno načele. Tudi ta ureditev spada v sklop obveznosti ob gradnji hidroelektrarne (HE) Blanca, ki pa ni edina, ki je ostala nedokončana.

Infrine obveznosti
“Infra mora zgraditi še prodni zadrževalnik, zgraditi most čez Mirno v Dolenjem Boštanju, končati blanško obvoznico ter odvoziti odvečni material, ki čaka na Savski, Brezovem in Blanci,” glavne Infrine obveznosti našteva župan Srečko Ocvirk. Dokler ne bodo izpolnjeni ti pogoji, občina ne bo dala soglasja za obratovanje HE Blanca, ki zdaj poskusno obratuje do konca leta. “Vseh ureditev letos ne bomo končali, a mislim, da to ne bo vplivalo na pridobitev soglasja za uporabno dovoljenje,” nadaljevanje del v prihodnjem letu napoveduje Sotošek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.