Slovenija
4471 ogledov

Ogromna skala naravnost v policistko, nato pa še v njenega kolega

Nesreča na Zelenici Policija
Zaradi zahtevnosti terena, težjih poškodb in mejnega območja so bili aktivirani avstrijski in slovenski reševalci ter več posadk helikopterjev, ki so izvedle reševanje.

Danes popoldan se je v skalni grapi grebena Na možeh nad Zelenico med usposabljanjem policistov Gorske policijske enote zaradi odloma velike skale zgodila gorska nesreča. "Gre za zelo zahtevno pot. Poškodovani so trije policisti, po prvih podatkih dva huje in eden lažje. Zbiranje obvestil in obravnava dogodka še poteka," so takoj po dogodku sporočili z Generalne policijske uprave.

Dogodek se je zgodil med načrtovano vajo prečkanja grebena. Ob zaključku vzpona (imenovanem Na možeh), kjer pot poteka skozi skalno grapo, se je nad policisti odlomila večja skala (velikosti približno 80x70x40 cm).

Skala je zadela policistko, ki je bila takrat približno deset metrov nižje v grapi, in policista, ki je bil pod njo. Oba sta bila poškodovana in so ju s helikopterjem prepeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana. Tretji policist, ki je bil takrat na vstopu v grapo, se je pravočasno umaknil, vendar ga kamen zadel v predel obraza. Policist je lažje poškodovan. V bližini sta bila še druga dva policista, ki sta se uspela pravočasno umakniti in sta ostala nepoškodovana, so kasneje pojasnili z GPU.

Danes okoli poldneva je v skalni grapi grebena Na možeh nad Zelenico prišlo do gorske nesreče. ⛰ Med vajo gorske enote...

Objavil/a Gorska Reševalna Zveza Slovenije dne Ponedeljek, 21. oktober 2024

Kot so pojasnili, so bili zaradi zahtevnosti terena, težjih poškodb in mejnega območja aktivirani avstrijski in slovenski reševalci ter več posadk helikopterjev, ki so izvedle reševanje. Avstrijski helikopter je opravil dva dviga za težje poškodovana policista in ju odložil pri Domu na Zelenicu, slovenski policijski helikopter pa enega.

"Dva težje poškodovana policista sta bila iz Zelenice nato prepeljana v zdravstveno ustanovo. Tretjega (lažje) poskodovanega policista so v dolino prepeljali tržiški gorski resevalci."


Po zbranih podatkih je ugotovljeno, da ne gre za hujše poškodbe, so kasneje sporočili. Po zdravniški oskrbi bodo policisti odpuščeni v domačo oskrbo.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 4
  • Toma 19:17 21.oktober 2024.

    Še vedno se spominjam še hujše nesreče na takšni vaji, ko je helikopter potrgal ograjo če me spomin ne zapušča.

  • Avatar Uršula_aLiar
    Uršula_aLiar 17:14 21.oktober 2024.

    No a bo tole končno uvedlo plačevanje reševanja "čehov v sandalah" in ostalih idiotov v japankah!!