Slovenija
9343 ogledov

Policija Alešu Hojsu preprečila vstop na Hrvaško, tako se izgovarja minister

Aleš Hojs STA/Daniel Novakovič
Minister Hojs se je na kulturni praznik z mamo odpravil na Hrvaško, a so ga na meji hrvaški policisti obrnili nazaj domov.

Kot poroča 24 UR, je hrvaška policija v ponedeljek popoldne, 8. februarja, na meji zavrnila vstop notranjemu ministru Alešu Hojsu in njegovi materi. Pogojev za prestop meje namreč nista izpolnjevala, Slovenija pa za ponedeljek ni najavila prihoda nobenega od naših ministrov, kar pomeni, da ni šlo za službeno pot. Hrvaška policija novinarjem uradno ni želela razkriti, kakšen je razlog za zavrnitev, prav tako niso potrdili, ali je minister Hojs poskušal mejo prestopiti celo z diplomatskim potnim listom, ki ga kot minister ima. 

Hojs je regijsko mejo sicer lahko prečkal, ker ima z izjemami v odlokih omogočen dostop do svojega zemljišča v Kopru, na Hrvaškem pa naj bi imela nepremičnino njegova mati. Na Hrvaško bi sicer lahko vstopila z negativnim PCR testom na novi koronavirus, a ga nista imela. Kot je Hojs pojasnil novinarju 24 UR, sta z mamo na Hrvaško želela, da bi lahko poravnala račune. Ker ni želel izkoriščati svojega ministrskega položaja, pa svojega obiska ni uradno najavil, je dodal.

Pojasnil je tudi, da se je na Hrvaško odpravil, ker je želel na lastne oči preveriti, kako dosledno Hrvati preverjajo razloge za prehod njihove meje. Na Twitterju je objavil tudi zapis, da mu hrvaška policija ni preprečila vstopa, temveč mu je dala na izbiro vstop in karanteno s testiranjem ali pa da se obrne, kar je tudi storil. "Ni afera," je še dodal.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 21
  • Janez 07:01 11.februar 2021.

    Joj mama mia kake bedake imamo za ministre. Ni čudno, da gre cela država v maloro. Dajte mu izmeriti inteligenčni kvocient. Sem prepričan da ne doseže niti 100. Me zanima če cela vlada skupaj spravi 100??

  • janez864 21:32 10.februar 2021.

    Hojs je pa še večji butec kot Mahnič. Je zmagovalec po blesavosti, daleč je presegel butavost firerjevih pizdekov.

  • LetherHossen 21:12 10.februar 2021.

    Velja sledeče: - Aleš Hojs je kršil vladno uredbo, ker ima nepremičnino v Kopru, mejni prehod pa je v občini Piran Ali mu bo izdana globa, ker je prečil v občino Piran mimo 13 izjem, ki jih vladna uredba dovoli? ...prikaži več? Zanimivo je tudi, da mu ni bil izdan ukrep karantene ob povratku v Slovenijo. Uredba je jasna in ne predvideva, da se nekomu spregleda vstop v Slovenijo brez ustreznega testa, čeprav je obisk na Hrvaškem trajal nekaj minut. Zakoni in vladne uredbe veljajo za vse enako....