Slovenija
162 ogledov

Grki večinski lastniki Planet TV

Planet TV Anže Petkovšek
Telekom Slovenije in grška medijska multinacionalka Antenna Group sta uradno sporočila, da sta ustanovila skupno družbo, ki bo upravljala televizijski program Planet TV in se ukvarjala z razvojem komercialne televizije v Sloveniji.

Televizijski kanal Planet TV, ki ga je lani začelo izdajati Telekomovo hčerinsko podjetje Tsmedia, bo v lasti obeh partnerjev, pri čemer bo imela Antenna 51-odstotni delež, Tsmedia pa bo lastnik 49 odstotkov skupne družbe.

Potencialne sinergije obetavne

Predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe verjame, da bo partnerstvo z Antenno televiziji Planet TV zagotovilo, da bo še bolj privlačen tako za gledalce kot tudi za oglaševalce. "Ob načrtovanju Planet TV smo iskali izkušenega soigralca na področju televizijskega posla, ki bi zagotavljal nadaljnjo rast naše TV. Slovenska televizijska in medijska scena sta zelo konkurenčni in uspeva lahko le najboljšim," je zapisal v skupnem sporočilu za javnost.

Tsmedia upravlja več spletnih portalov v Sloveniji, med drugim Planet Siol.net in najdi.si. Po besedah direktorja družbe Toma Pernovška digitalni pogovor zahteva tesno povezovanje med linearnimi in nelinearnimi avdiovizualnimi storitvami. "S tega vidika so potencialne sinergije med našim podjetjem in novo ustanovljeno skupno družbo zelo obetavne," je dejal.

Poslujejo še v sedmih državah

Antenna je bila ustanovljena v Grčiji leta 1988 in je v zasebni lasti družine Kyriakou. Razvila se je kot mednarodna skupina, osredotočena na področja brezplačne (free-to-air) TV, plačljive TV, radia, glasbe, izdajanja revij, televizijske produkcije in digitalnih medijev.

Posluje v Grčiji, na Cipru, v Srbiji, Črni gori, ZDA, Evropi in Avstraliji. Skupina nadaljuje širitev svojih dejavnosti geografsko in na nova medijska področja, kot so tematski TV-programi in internet.

Komentarjev 4
  • dragec 08:22 05.februar 2013.

    PRAV IMAŠ

  • privat 07:53 05.februar 2013.

    mi njim kredite...oni pa kupujejo naš najbolj plačan posel..??

  • Svito Estante 05:49 05.februar 2013.

    Aha, ha, ha saj ni res ali pa je? Bodo spet imeli priložnost za investicije za legalno krajo! Briga Grke za našo kneževino ali pa nas za grško multimedijo. Očitno želijo na ta način črpati sredstva. Samo čigava? No KPK zgani se!