Slovenija
57446 ogledov

Grims proti Janši: Če bi me poslušali, bi bilo drugače

Branko Grims Anže Petkovšek Prva redna seja DZ z nagovorom predsednika republike Boruta Pahorja, na kateri so imenovali mandatno-volilno komisijo DZ.
Poslanec SDS Branko Grims je prepričan, da bi bilo danes vse drugače, če bi ga spomladi 2020 poslušali.

Branko Grims je dolgoletni poslanec stranke SDS, ki je tudi na tokratnih volitvah prepričal dovolj volivcev, da je ohranil poslanski sedež. Kandidiral je v volilni enoti Kranj, kjer mu je 4.863 volivcev v volilnem okraju Kranj 3 namenilo svoj glas.

"Tokratna izvolitev v državni zbor mi je še bolj dragocena, saj so v okraju proti meni kandidirali tudi šef gasilcev, poslanec; na desni župan Čebulj in minister Tonin. Zato je uspeh toliko večji in res vsem velika ter iskrena hvala za vaš glas," je zapisal na Twitterju. 

Aleksandra Pivec Slovenija Aleksandra Pivec bo dobila 71 tisoč evrov

Ob tem pa je v enem od zapisov izpostavil, da bi lahko bilo danes vse drugače, če bi mu prisluhnili. "Morate vedeti, da sem bil edini v SDS, ki sem uradno predlagal, da bi šli po zmagi v prvem valu korone, še pred poletjem 2020 na predčasne volitve. Nihče (!!) me takrat ni podprl. Časa za nov obraz ne bi bilo in desni bi imeli ustavno večino," je pojasnil. 

O žrtvi SDS je v prvem javnem nagovoru v nedeljo spregovoril tudi prvak SDS Janez Janša. "SDS je bila pred dobrima dvema letoma v dilemi, potem ko je prejšnja koalicija istomislečih vrgla puško v koruzo in odstopila, ali naj gre na predčasne volitve, kjer bi verjetno zmagala z veliko razliko, ali pa naj se žrtvuje in sestavi koalicijo, ki se takoj spopade z epidemijo. In od takrat naprej smo bili trd boj z rezultati, ki so vidni in razpoznavni, seveda pa niso bili prav toplo pozdravljeni v slovenskih medijih. Vse to je vplivalo na rezultate," je prepričan Janša. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • Brnica 14:59 01.maj 2022.

    Pri SDS je vedno nekdo drug kriv, pri sebi pa ne pogledajo. Dosti je bilo takšnega vladanja, korupcije in laži. Volivci so se odločili za spremembe. Edino pravilno.

  • viljem 16:27 25.april 2022.

    Grimsa za predsednika SDS. Da ta tolpa čimprej potone na dno.

  • viljem 16:13 25.april 2022.

    Žalostno, da Kranjčani kupujejo to postano robo. Ampak če jim diši dreck, potem dreck pač dobijo, ker je poceni.

Sorodne novice