Slovenija
12 ogledov

Golobič, Erjavec 
in ukradeni šov

Manca Borko, novinarka Žurnala24 (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Priprave na predčasne volitve – boj Erjavca in Golobiča na plečih pokojninske reforme.

V ponedeljek se je začelo. Erjavec je s pretanjenim občutkom za medijsko stopnjevanje napetosti napovedal, da bo v torek razkril strankin odhod iz koalicije.

Stopnjevanju primerno je bilo v torek novinarjev še več, v DeSUS pa so nas pustili čakati pred vrati. Dobra predstava, ki je ob Pahorjevemu vztrajanju, da krize v politiki sploh ni, dobila prizvok komedije. Po sredinem zatišju je prišel četrtek in hkrati z nadaljevanjem Pahorjevega vztrajanja, da krize ni, je Golobič Erjavcu ukradel šov.

Drama. Če je Erjavec v torek še računal, da mu bo odstop dvignil rejting ter mu omogočil, da z jasnim in nedvoumnim predreferendumskim bojem pridobi na svojo stran kmalu upokojene volilce, se mu račun, kot kaže, ne bo izšel najbolje. Če bi referendum padel in koalicija zato potonila, bi lahko na predčasnih volitvah prav on računal na večjo podporo.

A so očitno imeli svojo računico tudi v Zaresu. Morda držijo govorice, ki so krožile zadnje dni. Po nekaterih informacijah so namreč v Zaresu že pred Erjavcem zelo zares razmišljali o izstopu iz koalicije. Potem pa jim je Erjavec prekrižal načrte. A Golobič se ni dal in je usmeril medijske luči nase.

Komu od njiju bo ta šov sploh koristil, ta hip ni prav jasno. Odvisno je predvsem od izida pokojninskega referenduma. Je pa res, da se bodo lahko zaradi Golobičevega razsuvanja koalicije volilci res lahko odločali o pokojninah.

Te vlade po referendumu verjetno tako ali tako ne bo več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.